Sakarya Arifiye ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında risk grubundaki sokağa çıkma yasağı bulunan 78 yaşındaki, Şehit kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk’ün emekli maaşı Polis ekipleri tarafından PTT’den çekilerek evinde kendisine teslim edildi.

Şehit babası Asım Safitürk, ''Bizler 65 yaşından sonra şunu düşünmemiz lazım, yaşlılara diyorum ki ne olur evde kalın. Evde kalınca her şey ayağınıza geliyor, güvenlik güçlerimizden Devletimizden Allah razı olsun, maaşımızı ayağımıza kadar getiriyorlar. Bizler evdeyken bizlere devamlı bir şeye ihtiyacınız varmı diye devamlı soruyorlar. Evde kalan yaşlılara ben şu tavsiyede bulunuyorum. Devletimize doktorlarımıza güvenlik güçlerimize bol bol dua edelim evlerimizde, kitap okuyalım dua edelim yetkililere zorluk çıkartmayalım. Bu virüsü dünya çapında en ucuz biz atlatıyoruz. Bu bir ikazdır, bu günlerde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” dedi. Baba Asım Safitürk maaşını evine kadar getiren polis ekiplerine hurma ikram etti

NE OLMUŞTU?

Mardin'in Derik ilçesinde 10 Kasım 2016'da makam odasında PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda, İçişleri Bakanlığınca Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede 11 Kasım 2016 günü şehit olmuştu.