Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı ve Meclis Başkanı Avni Uçar Kaynarca da yaşanan sel felaketi sonrası bölgedeki üyelerini ve Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli’yi ziyaret etti.

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı; “Taşkın hadisesi günümüzün en ciddi küresel problemlerdendir. Ülkemizde depremlerden sonra en fazla can ve mal kaybına sebep olan meteorolojik hadiseler kapsamında taşkınlar gelmektedir. Özellikle iklim değişikliğinin etkisi ile şiddetli sağanak yağışlar ve bunun kaçınılmaz neticesi olan taşkınlara ilimizde son senelerde sıkça meydana gelmektedir. Bu konuda yaşanan sıkıntılarla ilgili bütün ilgili kurum ve kuruluşlarla eş güdümlü bir program çerçevesinde çözüm odaklı planlama yapılmalıdır. Gerekli drenaj sistemlerinin düzgün yönetilmesi, kanal ıslah çalışmalarının her yıl gözden geçirilmesi tarım topraklarının korunması için elzemdir. Unutmayalı ki taşkın doğal bir olaydır onu afete çeviren insanoğludur!

Etkin önlemler alınmadığı takdirde, olası sel baskınları sonucu can ve mal kaybının her zaman olacağını dile getiren Başkan Sarı; “İnşallah, el birliği ile Kaynarca'nın yaraları sarılacak, vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecektir. Afete maruz kalan tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Adem Sarı; “Şehrimize gelen felaketler üst üste, acımız maalesef katlandı. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereği Havai Fişek Fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü bir şekilde patlatılması maksadıyla taşıyan kamyondan indirildiği esnada meydana gelen patlama sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Allah tüm felaketlerden halkımızı korusun” ifadesinde bulundu.