1994’te bilardoda ilk dünya şampiyonluğunu kazanan, Bay Sihir ve Türk Prensi lakaplarıyla dünyaca ünlenen ve son dünya şampiyonasında başarısını bir kez daha tekrarlayan Adapazarlı bilardocu Semih Saygıner, Adapazarı Belediyesi Kültür Sanat Etkinliklerine konuk oldu. Aynalıkavak Sohbetlerinde sevenleri ile buluşan Saygıner’in program moderatörlüğünü ise Erhan Kaytanbay üstlendi. Programa, Başkan Mutlu Işıksu, Başkan Yardımcıları Hilmi Kızılcık, Fatih Çelikel ve Yusuf Özden, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, spor camiasından yöneticiler, muhtarlar ve Saygıner’in sevenleri katıldı.

Adapazarı hatıralarını anlatarak konuşmasına başlayan Saygıner, “Bu topraklardan, Adapazarı’ndan çıktım ve yetiştim. Adapazarı’mızda olmanın, o hatıraların tadı bambaşka. Eniştenin ayranı, lahmacuncu Ahmet, şehrin çarşısı, sokakları, lezzetine doyulmayan simidi... Unutmak mümkün değil.” diye konuştu.

Tecrübelerini de paylaşan Saygıner, konuşmasında ayrıca “En iyi yaptığınız şey nedir derseniz eğer ben bilardo oynamak demem, bir konuda yol almak derim. Ben yol almayı seven bir insanım. Yavaş yavaş deneyimlediklerimden yol aldım. Sadece yetenek değil, algıları açmak, istikrarla çalışmak, çıtayı her daim yükseltmek, yanlışları sorgulamak ve düzeltmek, bunlar çok kıymetlidir. Eğer kendini bir işte yeterli görüyorsan stres yaşarsın. Belirsizlik değildir o korkulan, bilgisizliktir, plansız olmaktır, hazırlıksız olmaktır.”

“Mühim olan bir işte yeterli olmaktır. 7 yıl aradan sonra baktım ki ben öyle değilim. Öğrenmeye çok açık bir insanım. Kendime yüzde yüz objektifim ve yol almak bu şekilde olur, bunu gördüm. Yaşadığınız hayatı birilerine göstermek için yaşıyorsanız hiçbir şey yaşamıyorsunuz demektir. Cesaret, başarısız olmayı göze almaktır. İlk başarısızlığın, başarıya doğru atılan ilk adımdır.”

“Bilardo çok canlı bir spor. Yüz binlerce varyasyon ve bu oyun hepimizden büyük. Dünyaya bu bilardoyu yanlış oynuyorsunuz dedim. Dünya bilardosuna katkı sunmaktan mutluluk duyuyorum. Bireysel olarak bir şey başarmak değil, Türkiye için önemli adımlar atabilmektir önemli olan. Bu sporun çok daha ileri noktalara gitmesi için çalışmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Aynalıkavak Sohbetlerine konuk olan dünya şampiyonu Semih Saygıner’e bir karakalem portre çalışması hediye etti ve moderatör Erhan Kaytanbay ile gerçekleşen programdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılan herkese teşekkür etti.