Serdivan Belediyesi tarafından düzenlenen Serdivan Açık Hava Etkinlikleri devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada etkinliklerin pandemi şartlarına uygun olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

İslam’da Aile, Aile ve Çocuk Psikolojisi’nden Görsel Kültür ve Fotoğraf’a, Film-Kritik’ten Türk Müziği Meşki’ne, Ebru Sanatı’ndan Seramik Obje Tasarımı’na kadar birçok programın yer aldığı Serdivan Açık Hava Etkinlikleri katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Dr. Soner Duman ile İslam’da Aile dersinde Kur’an ve Allah Resûlü’nün örnekliği ışığında ailenin önemi, kuruluşu, aile fertlerinin karşılıklı hak ve görevleri, aileye ilişkin sorunlar ve bunların çözümü, ailenin dağılması ve bunun doğurduğu sonuçlar, Kur’an’da örnek gösterilen aile modelleri gibi konular ele alındı.

İslam’da Aile dersi kapsamında modern zamanlarda ailenin karşılaştığı meydan okumalar ve bu meydan okumalara karşı İslami bir bakış ve karşı durmanın imkânı konuşuldu.

Serdivan Açık Hava Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen İslam’da Aile derslerinin Ağustos ayı boyunca devam edecek olduğu ifade edildi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği İslam’da Aile dersinin her Perşembe 19.30’da Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde ilgililerini misafir edeceği belirtildi.