Bağımsızlık Bir Hayal Değil

Ülkemizde bağımlılıkla mücadelede gelinen nokta ile ilgili gerçekleşen röportajda uzman isim Dr. Mehmet Dinç, bağımlılığın insan hayatını fiziksel, sosyal ve psikolojik açıdan olumsuz etkilemesi ve bu konuda gençlerimizi nasıl koruyabileceğimiz noktasında önemli bilgilere değiniyor. Portre köşesinde Garip akımının öncülerinden Orhan Veli Kanık’ın Nahit Fıratlı ile olan mektupları üzerinden hayatı, eserleri ve edebiyat görüşüne yer veriliyor.

Kültür Sanat sayfalarında Anadolu’nun nadide mimari örneklerinden olan Bursa Ulu Cami Külliyesi tanıtılıyor. İç ve dış mimari yapısı, camiinin içini süsleyen tabloların ve hat yazılarının hikayesi, imarethane ve külliyede bulunan yapıların tarihçesiyle ilgili tüm bilgiler bulunuyor. Serdivan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; müzik, sanat, biyografi, yorum, söyleşi ve fotoğraf köşelerinin yanı sıra politika, güncel konular ve teknoloji bölümleri de yer alan Serdivan Ajans’ın 58. Sayısına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıkları ifade edildi.

Ajans’ın yine dopdolu olduğu belirtilirken, isteyen herkesin aylık şehir kültürü gazetesini Serdivan Belediyesi’nden veya Serdivan Fikir Sanat Akademisi’nden ücretsiz olarak temin edebileceği belirtildi.