Serdivan Ajans yeni sayısında, İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi ile dil ve kültür üzerine gerçekleştirdiği röportajla okuyucularının karşısına çıkıyor. Röportajda dil, kültürsüz olmaz diyen Develi, dillerin oluşumu, kültür ve medeniyetlere etkileri üzerine faydalı bilgiler veriyor.

Serdivan Ajans’a özel olarak düşüncelerini kaleme alan gazeteci ve fikir adamı Yusuf Kaplan ise “Yorum” köşesinden okuyucularına sesleniyor. Avrupa, İslam’a Saldırarak Toparlanmak İstiyor başlıklı yazısında Fransa’nın Müslümanları terörize etme çabasından bahseden Kaplan, okuyucuları provokasyona gelmemeleri konusunda uyarıyor.

Gelenekli Sanatlar sayfasında, Dokuma Sanatı ve aletleri incelenirken, Ortadoğu köşesinde "Trump Sonrası Dünya ve Ortadoğu’yu Neler Bekliyor? Konusu ele alınıyor. Korona sürecinde eğitime dair birkaç not ve yeni medya dilinin etkileri gibi birçok konunun yer aldığı Serdivan Ajans 52. Sayı dopdolu içeriğiyle okuyucularıyla buluşmaya hazır.

Serdivan Kültür İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; müzik, sanat, biyografi, yorum, söyleşi ve koleksiyon köşelerinin yanı sıra politika, güncel konular ve teknoloji bölümlerinin de yer alan Serdivan Ajans’ın bu sayısının da yine dopdolu olduğu belirtilirken, isteyen herkesin aylık şehir kültürü gazetesini Serdivan Belediyesi’nden veya Serdivan Fikir-Sanat Akademisi’nden ücretsiz olarak temin edebileceği ve ifade edildi.