Ülkemizde ilk vaka görünmeden önce önlemlerin alındığı, resmi kurumların yanı sıra farklı iş kollarında faaliyet gösteren işletmelere de temizlik ve dezenfekte hizmeti veren Serdivan Belediyesi vakaların artış gösterdiği son günlerde çalışmalarını daha da sıkılaştırdı.

Pandemi süresince bütün sokakların ve sosyal alanların baştan aşağıya dezenfekte edildiği Serdivan’da belediye ekipleri tüm ekip ve ekipmanlarıyla vatandaşların sağlığı için kapsamlı dezenfekte çalışması başlattı.

Bu kapsamda ilçe genelindeki tüm sokaklar, parklar ve sosyal alanlar tek tek ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.

Serdivan Belediyesi olarak tüm olasılıklara ve senaryolara karşı hazır olduklarının ve kriz merkezi üzerinden süreci yönetmeye devam ettiklerinin altını çizen Alemdar, “Tüm arkadaşlarımızla sahada olmaya devam ediyoruz. Özellikle hijyen ve dezenfekte konusunda Serdivan genelinde yeniden kapsamlı bir çalışma başlattık. Biz hemşehrilerimizin sağlığı ve huzuru için arkadaşlarımızla sahada olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımız günün her saati çekinmeden tüm ihtiyaçları için 444 54 50 çağrı merkezimizden ve 0531 608 56 76 Whatsapp hattından bize ulaşabilirler. Biz bu konuda deneyimliyiz. Serdivan yalnız değil. Hayat pandemi öncesi gibi normal seyrine dönene kadar sahada olmaya devam edeceğiz ” diye konuştu.

Süreç hakkında bilgi veren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Sağlık Bakanımızın yaptığı açıklama ile görüyoruz ki 1. dalganın 2. Pik sayılarına ulaştık. İzolasyonun ilk günlerinde Serdivanlı vatandaşlarımızın kendisini yalnız hissetmemesi için var gücümüzle çalıştık. 26 Bin km yolu bu kapsamda ilaçladık, 580 işyeri ve kamu binası da ekiplerimizce dezenfekte edildi. Hepimizin yabancı olduğu bir durumdu ama soğukkanlı davrandık. Hızlı karar alıp maske üretim tesisi kurduk 2 milyona yakın maskeyi kapı kapı dağıttık. Maske üretimi ve dağıtımına devam ediyoruz. Serdivan’da hemşehrilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek donanımda ve deneyimdeyiz” dedi.

Artık sürecin yeni bir boyut kazandığını belirten Başkan Alemdar, “Bu yeni durumda işin en önemli kısmı her bireyin, her birimizin Covid 19’a karşı alacağımız önlemler. Maskemiz olmadan lütfen sosyal ortamlarda bulunmayalım. Temizlik ve hijyen kurallarına riayet edelim. Biz sizin için 7/24 sahada olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.