Karla mücadele çalışmaları daha önce olduğu gibi yine Asfalt Plenti’ndeki kriz merkezinden yürütülecek. Meteorolojiden gelen verilerin anlık değerlendirildiği merkezde, vatandaşlardan gelen çağrılar da süratle cevaplanıyor ve ekipler sorun yaşanan bölgeye yönlendiriliyor. Yoğun kar yağışına bağlı olarak aksaklık yaşanabilecek güzergâhlarda gerekli çalışmaların yapılabilmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.

Özellikle merkezdeki ana arterlerin açık tutulması için yeterli miktarda tuz ve solüsyon stokunun olduğu belirtilirken ayrıca kar yağışının etkisini daha çok göstereceği, ilçenin yüksek kesimlerinde de anlık müdahale ekiplerinin hazır bulundurulacağı bildirildi. Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için ekiplerin 24 saat esasına göre görev yapacağı ifade edildi.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN DE SAHADA OLACAKLAR
Yaklaşık on gün süreceği tahmin edilen kar yağışı ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü’nün tüm ekip ve ekipmanıyla sahada olacağı ve 7/24 hizmet vereceği bildirildi. Karla mücadele timlerinin yanı sıra Temizlik İşleri Ekipleri de sokak hayvanları için sahada olacak. Beslenme üniteleri başta olmak üzere kırsal alanlara da yem ve mama bırakılacak. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için vatandaşların tüm taleplerini günün her saati 444 54 50 çağrı merkezine iletebilecekleri belirtildi.