Haber /Deniz Karakoç /

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yurtdışında bulunan Türk vatandaşların Türkiye’ye dönüşlerinin sağlanacağının açıklaması ardından İngiltere’den bir çok öğrenci ve vatandaş gelmişti. Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle yurt dışında bulunan Türk öğrenciler ve vatandaşlar ülkeye getirilmeye devam ederken, bir kısmı Serdivan ilçesi'nde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumuna yerleştirildi. İngiltere'den dönen 14 gün karantinaya alınanan genç kız, twitter da yaptığı paylaşımlarla dikkat çekti. 14 Gün karantina sürecini nasıl geçirdiğini gün be gün sosyal medya da paylaşıyor. 

SORULAN SORULARI YANITSIZ BIRAKMADI

Karantinaya alınan genç kıza sosyal medya hesabından bir çok soru sorulmaya başlandı. En çok sorulan sorulardan birisi ise test yapıldı mı? ''Uçakla inişten sonra herkesin ateşine baktılar ve kritik durumdakiler ayrı bir yere alındı. Şu anda herkes tek başına izole yaşıyor. Tahlil yapılmadı ancak sağlık sorunu yaşarsak ulaşabileceğimiz telefon numaraları bırakıldı'' diyerek merak eden vatandaşların sorularını cevapsız bırakmadı. 

BURDA BENİ NELER BEKLİYOR BİLMİYORUM...

''Yıllar sonra yine Sakarya'ya bir öğenci yurdunda kalmaya gidiyorum ama bu sefer ingiltere dönüşü karantinaya bu iki haftada beni neler bekliyor bilmiyorum'' diyerek yaşadıklarını ara sıra paylaşacağını bildirdi. 

İşte o paylaşımlar;

''Bu arada kısmi de olsa bi göl manzaram da var hani..''

Karantinadan günaydın.. Bugün güzel bir sürpriz geldi kapiya, tam da Spor yapma ihtiyacı duymuşken. Yoga mati, pilates topu ve bandı, bir de satranç seti. Tam zamanında yetişti. Teşekkürler...

Tekrar merhaba! Öğle yemeğimiz geldi, anonsla kapıdan alabileceğimizi söylediler. Şimdilik durum iyi, dört kişilik geniş bir odada yalniz kalıyorum, temizlik malzemeleri gibi ihtiyaçlar odada var.