Gençlerin sosyal hayata katılımının amaçlandığı projeler spor, sanat, kültür gibi alanlarda Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde devam ediyor. Bu kapsamda farklı şehirde yaşayan ortaokul ve lise düzeyindeki gençlerin hareketliliğini ve farklı şehirlerin doğal ve kültürel yapısını yerinde görmesini amaçlayan "Biz Anadoluyuz" Projesi etaplar halinde gerçekleşiyor.

Projeden yararlanan gençler, gezinin ilk gününde Eskişehir’deki Gençlik Merkezlerini gezerek akıl ve zeka oyunları oynandı Şehirdeki kültürel ve tarihi mekânlar konusunda fikir sahibi olundu. Gönüllülük çalışmaları, kuş yemliklerinin hazırlanması ve asılması, çevre temizliği konusunda öz sorumluluk bilinci konularında farkındalık oluşturdu. Projenin ikinci gününde ise , Sazova Bölgesi, Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi, Esminyatürk, Eskişehir Stadyumu, Seyitgazi ve Seyyid Battal Gazi Külliyesi ve Türbesi ziyaret ederek dualar ettiler. Projenin son gününde ise Zaim Ağa Konağı, Ulu Cami, Ermeni Kilisesi, Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi, Teras Kafe, Nasreddin Hoca Kültür Evi ’ ni ziyaret ederek gezilerini tamamladılar.

Projeye katılım sağlayan gençler "Program boyunca öğrencilerimizle tarih ve kültür gezileri, protokol ziyaretleri, gönüllülük faaliyetleri, müzik dinletileri gibi birçok etkinlik gerçekleştirdik. Öğrencilerimizle güzel anılar biriktirerek Eskişehir’den ayrılıyoruz ’’diyerek, Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerine teşekkür ettiler.