Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu tahminlerine göre tüm yurdu etkisi altına alması beklenen kar yağışı öncesi harekete geçen Serdivan Belediyesi, karla mücadele için hazırlıklarını tamamladı. Olası kar yağışı nedeniyle Serdivan’da ulaşımın ve günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için 40 kişilik Karla Mücadele Ekibi, kar yağışı ve buzlanmaya karşı hazır bekliyor.

Kriz Masası

Ekiplerin 24 saat esasına göre çift vardiya şeklinde görev başında olduğunu belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, asfalt şantiyesinde kurulan kriz masasında meteorolojiden gelen verilerin anlık olarak takip edildiğini, tüm ekip ve ekipmanla birlikte olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olduklarını ifade etti.

Tüm Mahalleler

Buzlanmaya karşı yeterli miktarda kar tuzu stoku yapıldığına da değinen Başkan Alemdar, başta ana arterler olmak 24 mahallede meydana gelebilecek olumsuzluklara anında müdahale edebileceklerini ifade etti.



Talepler Kriz Merkezinde Değerlendirilecek

Vatandaşların karla mücadele noktasında tüm taleplerini belediyenin 444 54 50 numaralı çağrı merkezine 7/24 iletebileceklerini de dile getiren Alemdar, ilçe genelinde daha önce belirlenen noktalarda da acil müdahale ekiplerinin hazır tutulduğunu belirterek; gelen tüm taleplerin kriz merkezinde anlık olarak değerlendirileceğini ve ivedilikle müdahale edileceğini söyledi.