Girişimcilik eğitimi projesinde SESOB’un ortağı ABD’den dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Purdue Üniversitesi.

SESOB’un Purdue Üniversitesi ile birlikte ABD Ankara Büyükelçiliği’nce desteklenen, Doğu Marmara Bölgesinde İnovasyona Dayalı Genç Girişimci Liderler Geliştirme projesi kapsamında geliştirilen en iyi projeye bin dolar ödül yanında birçok fırsatlar da sunulacak.

İki aşamalı olarak planlanan eğitimlerin birinci aşamasına Sakarya ve Yalova illerinde bugün başlandı. Düzce, Bilecik ve Bolu illerinde haftaya başlayacak. Eğitimlerin ikinci etabı ve proje değerlendirme aşaması Haziran ayında Sakarya’da gerçekleştirilecek.

Sakarya’da ki eğitimlere SESOB Başkanı Hasan Alişan’ın açılış konuşması sonrasında Purdue Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Merkezinden Dr. Kris Acheson Clair ve Dr. Mesut Akdere’nin eğitimleri ile devam edildi.

Proje Neydi?

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliğine yapmış olduğu “Developing Young Innovative Entrepreneurial Leaders in STE(A)M Fields in Eastern Marmara Region" (Doğu Marmara Bölgesinde STE(A)M Alanlarında Genç İnovatif Girişimci Liderler Geliştirme) adlı ANK-NOFO-FY19-02 numaralı Uluslarası proje kabul görmüş ve destek almıştı.

Proje kapsamında Amerikalı proje ortağı ise Purdue Üniversitesi olarak belirlenmişti. 5 ilde 300 gence eğitim vermeyi hedefleyen proje bitiminde değerlendirilecek projeler arasında ödüle layik görülenlere kendi işlerini kurabilmeleri amacıyla para ödülü verilecek.