Dün açıklanan 2020 Yılı Yatırım Programında açıklanan karar göre yurtdışından ilave Yüksek Hızlı Tren Seti temin edilmeyeceği ve ihtiyaç duyulan tren setlerinin TÜVASAŞ tarafından yürütülen Milli elektrikli tren setlerinden karşılanacağı açıklaması TÜVASAŞ'ta büyük bir sevinçle karşılandı. Konu hakkında bir açıklama yapan Demiryol İş Sendikası Adapazarı Şube Başkanı Cemal Yaman alınan karardan dolayı duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Cemal Yaman "Cumhurbaşkanlığı genelgesinde belirtilen 2020 yılı kamu yatırımlarında TÜVASAŞ Genel Müdürlüğümüz tarafından 56 adet(Elektrkli Tren Seti)nin üretiminin yapılacağı ilan edilmiştir. Hatırlanacağı üzere ülkemiz demiryolu imalat sanayii açısından bir dönüm noktası niteliğinde olan “Milli Elektrikli Tren Seti”nin prototipinin tamamlanarak bu yıl raylara indirileceği ve seri üretimine başlanacağı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Cahit TURHAN tarafından da kamuoyuna duyrulmuştu.TÜVASAŞ bünyesinde tasarım ve üretim çalışmaları tamamlanarak montaj çalışmalarına başlanan Milli Elektrikli Tren Seti, ülkemizin raylı sistem araçları sektöründe yerli ve milli imkanlarla imal edilen ilk tren seti olma özelliğine sahip olacaktır. Milli Elektrikli Tren Seti projesi ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu teknolojik yetklinlik kazanılacak ve önemli ölçüde ithalatın önüne geçilecektir." dedi.

Öte yandan; Milli Elektrikli Tren Setleri’nin prototipinin bu yıl tamamlanarak raylara ineceğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın açıklaması sonrası TÜVASAŞ bünyesinde tasarım ve üretim çalışmalarının tamamlanarak montaj aşamasına geçilen Milli Elektrikli Tren Seti’ne ASELSAN’ın da destek vereceği öğrenildi. Yapılan yeni anlaşma kapsamında ASELSAN’ın Milli Elektrikli Tren Setlerinin motor ve elektronik aksamlarını yerli olarak üretileceği öğrenildi.