//Nurettin Eryılmaz//

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Haziran ayı meclis toplantısında çalışmaları devam eden ve şehir ulaşımında büyük bir ihtiyaca çözüm üretecek SGK Köprülü Kavşak projesinde gelinen son durumu aktarırken, otoban projesi hakkında da bilgi verdi.

SGK Köprülü Kavşak projesinin hızla tamamlandığını belirten Başkan Ekrem Yüce, "Daha 1 sene olmadı ama şuanda projenin yapımında yüzde 60'ı geçtik. En kısa zamanda projenin faaliyete geçmesi için vargücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Şuanda yarısından fazlasını gerçekleştirdik." dedi.

Otoban projesi hakkında da bilgi veren Başkan Yüce, "1 Ocak 2020 tarihinde ben 'hayırlı olsun' diyerek otoban çıkışlarında merkezde bir müjde verdim Sakarya'ya. İhale bitmiştir, yer teslimi yapılıyor. Dolayısıyla 1 Ocak'tan itibaren artık yeni otoban çıkışı Sakarya'ya kazandırdık. Ve bu arttırma da bir firma şikayet etmiş. İtiraz edince de kamu ihale kurumunda 3-5 aydır orada duruyor. Yani itirazdan dolayı gecikme oldu. Sayın Bakanımıza konuyu aktardık inşallah en kısa zamanda KİK'ten bu iş biter ve kazmayı vururuz inşallah." dedi.