SÖZLÜ VE SİLAHLA TEHDİT

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapğılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Karasu Orman İşletme Müdürlüğümüze bağlı Kurudere Orman İşletme şefliğimiz sınırları içerisinde 16.05 2020 tarihinde, Toplu Koruma Ekiplerimizin rutin koruma-kontrolleri sırasında, İşletme Şefimize ve orman muhafaza memurlarımıza, traktör ile kaçak orman emvali taşıyan H.A. adlı şahıs tarafından, memurlarımızın görevlerini yapmaları engellenmiş, sözlü ve silahla tehdit edilmişlerdir.

ÇİRKİN SALDIRI

Bu çirkin saldırının faili hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, adli ve yasal işlemler  başlatılmış olup, hukuki süreç devam etmektedir. Ormanlarımızı korumak için gece gündüz çalışan İşletme Şefimize ve Orman Muhafaza Memurlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Son günlerde teşkilat mensuplarına artarak devam eden bu tür çirkin saldırılar, toplu koruma ekiplerimizi asla yıldıramaz. Ormanlara karşı yasa dışı müdahalede bulunan Orman Kaçakçılarına asla müsaade etmeyeceğiz. Ormanlarımızı koruyup geliştirmek asli görevimizdir.
Bu çirkin saldırıya uğrayan tüm personelimize ve teşkilatımıza  geçmiş olsun diyor, Ormanlarımızı koruma görevini yapan personellerimize yapılan her türlü şiddeti ve saldırıyı kınıyoruz.”