Haberin duyurulmasının ardından sığınmacılar sınır kapılarına akın ederken; konuyla ilgili son rakamları ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu paylaştı. Soylu, 3 Mart Salı günü saat 09.15 itibarıyla 130 bin 469 sığınmacının Edirne üzerinden sınırı geçtiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Yaşanan gelişmelerin ardından gözler Sakarya’da bulunan sığınmacılara çevrildi. ‘Geçici Koruma’ statüsünde ve dışında yer alan 40 binin üzerinde sığınmacıdan sınır kapılarını kullanarak Avrupa’ya geçen sayının kaç olduğu bilinmezken; Sakarya Valiliği İl Göç İdaresi’nden de konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sınır kapılarında Yunanistan Devleti’nin sığınmacılara yönelik tavrı ise vatandaşlar tarafından tepki çeken bir diğer nokta olarak göze çarparken, sınır kapılarına yönelik alınan kararın ardından Sakarya’dan ayrılan sığınmacının olup olmadığı da merak konusu oldu.
Sakarya Göç İdaresinden alınan bilgilere göre bu süreçte ilimizden ayrılan mülteci olup olmadığı konusunda bilgi yok. İlimizden ayrılacağını beyan eden mülteci de olmadığı belirtiliyor.