Daha önce yaptığı "Google'ı Abdülhamid buldu", "İstanbul Sözleşmesi çok kan dökecek" gibi açıklamalarla tepki toplayan ve son olarak üniversiteler ile ilgili skandal açıklamada bulunan Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na tepkiler sürüyor.

MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, geçmişte yapmış olduğu açıklamalarıyla Türkiye gündemini gereksiz yere meşgul eden Ebubekir Sofuoğlu'nun katıldığı bir TV programında günümüzde Z kuşağı olarak tabir edilen gençlerimizi hedonist yani hayatın anlamını haz peşinde koşmak olarak gören kimse şeklinde nitelendirdiğinive devamında üniversitelerin şehirlerin gelişimine olumlu katkısının olmadığını, Serdivan'ı örnek vererek üniversite çevresindeki apart konutların fuhuş evleri haline geldiğini söylediğini ve bu kanaate de derslerine öğrencilerin katılımının düşmesi üzerine vardığını beyan ettiğini belirtti. 

Akar; "

Haber sitelerine de düşmüş olan bu hazin ve hadsiz beyanların Profesör ünvanına sahip bir öğretim görevlisi tarafından söylenmiş olmasının akademik haysiyetle bağdaşmadığı gibi bu beyanları genel ahlak kurallarına ve en önemlisi kul hakkına saldırı teşkil etmesi münasebetiyle de mazur görmek mümkün değildir.

Bir öğretim görevlisinin derslerine gösterilen katılımın düşüklüğünden dem vurup gençlerimizi ve üniversitemizi akıl almaz bir gerekçeyle aşağılaması, çocuklarını iyi bir eğitim almak için şehrimize yollayan vatandaşlarımız nazarında nasıl bir karşılık bulacaktır? Bunca aile çocuklarının geleceği ve akıbeti hakkında telafi edilemeyecek düzeyde endişeye sürüklenmeyecek midir? Kamuoyunu ulusal yayın yapan bir kanal üzerinden haksız bir şekilde yönlendirmeye ve Sakarya Üniversitesini fuhuş ortamıyla ilişkilendirmeye Ebubekir Sofuoğlu’nun hakkı var mıdır? Bu haddi kendisinde nasıl bulmaktadır?

Toptancı ve aşalayıcı bir yaklaşımla gençliğimizi hedef alan, Türk toplumunun üzerinde hassasiyetle durduğu namus ve şeref kavramlarına dokunarak üniversiteli öğrencilerimizi, Sakarya Üniversitesini ve Serdivan ilçemizi fuhuş nitelemesine indirgeyerek toplum nazarında haksız bir şekilde zan altında bırakan bu açılamaları şiddetle kınıyor, öğrencilerimizin bu zihniyete teslim edilmemesi gerektiğini düşünüyor ve Sakarya Üniversitesi yönetimini adli ve idari anlamda göreve davet ediyorum"dedi.