//Esra Şenli//

Geçtiğimiz zamanlarda Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yazılımı gerçekleştirilen ODAK2023 anlayarak hızlı okuma yazılımı piyasaya sunuldu. 

"TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ"
ODAK2023 anlayarak hızlı okuma yazılımı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından tamamen yerli ve milli kaynaklarla hazırlanmış bir program olduğunu ifade eden Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu," ODAK2023'ün amacı okuma bozukluklarını gidermek, aynı zaman da kullanıcının anlama kabiliyetini ve becerisini geliştirmek amacıyla hazırlanmış ve yapay zeka teknolojisi kullanılarak geliştirilmiş bir programdır. Bu minvalde ODAK2023 Türk gençliği nezdinde Türk milletinin hizmetine sunulmuş bir yazılım programıdır." dedi.

"TAMAMEN KİŞİ ODAKLI BİR PROGRAM"
ODAK2023 yazılım programı her şeyden evvel kullanıcıya özel bir program olduğunu ifade eden Sofuoğlu," Programın içerisinde bir kart var, kartın içerisindeki kodla birlikte programa giriş sağlayabiliyorsunuz. Bu programın koduyla birlikte giriş yapıldıktan sonra tamamen kişiye odaklanmış bir eğitim programı karşınıza çıkıyor. Yapay zeka teknolojisiyle birlikte bu parametreler geliştirilerek kullanıcının tamamen kendisine kişiselleştirilmiş bir program olmasını sağlıyor." dedi.

Bu anlamda da yapay zekanın burada amaçlanması, kullanılması kişiye özel bir hizmet sunması yani bu programı kullanan vatandaşlarımızın programın içerisine girdikleri zaman yapay zeka bu arkadaşımızın düzenli olarak kullandığı zamana baktığını söyleyen Sofuoğlu,"Örnek veriyorum odaklanma problemi var ya da okuma problemi var ya da okuduğunu anlama problemi var oradaki kullanıcı nerede eksiği varsa oraya yönlendiriliyor. Kullanıcının o alanda gelişmesini sağlıyor." dedi.

Bu programın hızlı okuma tekniklerini içeren bir program olmadığını özellikle ifade eden Sofuoğlu,"Bu program yapay zeka içerisinde olduğu için motor becerisini geliştirmeye yönelik bir program. Yani bu programı kullanan arkadaşlarımız hem hafızasına kaydediyor hem de yarın öbür gün unutma gibi ya da programı tekrarlama gibi bir sorunla karşı karşıya kalmıyor." dedi 

SINAVLARDA BAŞARI ARTACAK
Programın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından hazırlanmasındaki amacın Türk gençliğinin hizmetine sunmak olduğunu ifade eden Sofuoğlu,"Bizim bugün yaptığımız araştırmada kardeşlerimizin, gençlerimizin gün içerisinde yaşadıkları sıkıntılardan, streslerden dolayı okudukları kitaba odaklanamadıklarını gördük. Ya da girilen sınavlarda olan paragraf sorularına odaklanılmadığını hatta okunmadan geçildiğini gördük. Bu programın kullanılması durumunda bunların önüne geçileceğine inanıyoruz. ODAK2023 10 yaş ve üzeri bütün vatandaşlarımızın kullanabileceği düzeyde bir programdır."dedi. 

"UYGUN FİYAT"
ODAK2023 yazılımına eş değer olan yazılımlara baktığımız zaman piyasa da 3 bin ila 4 bin arası rakamlarda olduğunu ifade eden Sofuoğlu," 400-800 TL arasında programlarda piyasa da mevcut fakat onlar bir aylık kullanım." dedi.

ODAK2023 Bilge liderimiz Sayın Bahçeli Beyefendi tarafından emir ve talimatları doğrultusunda Ülkü Ocakları Genel Başkanı'mız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım Beyefendi'nin prensipleriyle 10 bin tane ücretsiz olarak Türk gençliğine hediye ettiklerini ifade eden Sofuoğlu,"Bütün vatandaşlarımızın bu programdan faydalanabilmesi için 150 TL gibi cüzi bir rakamla bunu Ülkü Ocakları isteyen vatandaşlarımıza ulaştıracak. Onun haricinde tabii ki de hediyelerimiz devam ediyor. Yine maddi durumunda sıkıntı olan ailelerimize Ülkü Ocakları olarak ücretsiz bir şekilde kendilerine temin edeceğiz." dedi.