Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, zorlu ve soğuk hava şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının bu dönemde unutulmaması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Başkan Yıldız yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Şükür uzun süren kuraklıktan sonra beklenen kar ve yağmurlar gelmeye başladı. Buna hepimiz çok sevindik. Aynı sokağı paylaştığımız sokak canlarını da bu dönemde unutmayalım. Her tarafı beyaz kar kaplayınca sokak hayvanları ve de yaban hayvanları her türlü gıdaya ulaşmakta çok zorluk yaşamaktadırlar. Onlarında barınma ,açlık ,sağlık sorunları olacağına odaklanalım. Bu sorunlar giderilmesi için elimizden gelen gayreti sonuna kadar gösterelim. Ülkemizde yılda 19,5 milyon ton gıda israf edildiğini unutmayalım. Çevreyi kirletmeden uygun alanlara koyacağımız yem ve su kaplarıyla onların karınlarını rahatlıkla doyurabiliriz. Hatta o yem ve de su kaplarından yabani kuşlar da faydalanacaktır. Uygun yerlere koyacağımız barınma yerleri bu canların kış mevsimini rahat geçirmesine vesile olacaktır.

Soğuk kış günlerinde özellikle kediler ısınmak için araçların bir şekilde motor kısmına girebiliyorlar . Araçlarımızı çalıştırmadan mutlaka genel kontrol dan geçirmek ya da kaputa vurarak , istenmeyen bu tip kazaların önüne geçilecektir. Geçmişi araştırırsanız atalarımız yaban kuşlarına bile yuvalar yapmışlardı. Biz onların torunları olarak yaşadığımız yüz yıllın teknolojisini kullanarak daha iyisini yapmalıyız. Yapmış olduğunuz yardımlardan dolayı sizler de ,sokak hayvanlarına yaptığınız yardımlardan faydalandıkça çok mutlu olacaksınız."