Erenler’de bulunan Yeşiltepe Hz. Ömer Camii imamı Muhammet Koral’ın camiye girişi yasaklandığı iddiası ortalığı karıştırdı. Sosyal medyada “Hz. Ömear Camii ve Kur’an Kursu” isimli sayfada yapılan açıklamada ‘imamın neden camiye gelmediğini’ soran cemaat bilgilendirildi.

İşte o açıklama

Saygıdeğer cemaatimizin dikkatine!

Camimizde yaşanan durumlarla ilgili sizleri bilgilendirme gereği hasıl oldu. Bildiğiniz üzere Camimizin İmamı Muhammet Koral Hocamız Sakarya Üniversitesi Kampüs camisine beş ay önce görevlendirilmişti. Bu görevlendirme hocamızın isteği dışında zoraki bir görevlendirmeydi.

Buna rağmen hocamız camide gerginlik yaşanmaması adına sessiz kalmasına rağmen dernek başkanı ve yanındakilerin iftiraları sebebi ile hocamıza soruşturma açılmış bütün baskılara rağmen soruşturma hocamızın lehine sonuçlanmıştır. Buradan bir sonuç çıkmayınca bu seferde müftülük hocamızın kendi isteğiyle başka camiye gitmesi için baskı yapmış.

Hocamız boyun eğmeyince bu sefer aynı iftiralarla il müftülüğünce ikinci soruşturma açılmış ve hala devam etmektedir.

Son olarak beş aydır camiye girmeyen hocamız cemaatiyle beraber olmak adına Regaip kandili sabahında sabah namazı kıldırınca dernek başkanı ve vekaleten camimizin imamlığını yapan Mevlüt hoca tarafından müftülüğe şikayet edilmiş ve kadrosu ve evi hala camimizde olmasına rağmen hukuksuz bir yazı ile hocamızın camiye girmesi yasaklanmıştır.


Hocamız neden camiye hiç gelmiyor diyen cemaatimizin bilgilerine!