Korona virüs ile mücadele eylem planına istinaden kafe ve restoranların kapanması, vatandaşların büyük bir bölümünün de evlerinden çıkmaması ile birlikte Karasu Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, İlçe merkezinin yanı sıra kırsal alanlarda da sokak hayvanlarını besleme çalışmalarına hız verdi. Belediye Başkanı İshak Sarı’nın talimatlarıyla çalışmalarına hız veren Destek Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler, kırsal alanlara kuru mamalar bırakarak, sokak hayvanlarının imdadına yetişiyor.

Karasu Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğünce yapılan açıklamada; “Sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmamaları için çalışmalara hız verildi. Sahipsiz, sokak hayvanlarının bu durumdan etkilenmemeleri için ekiplerimiz belirli aralıklarla yem bırakma işlemine devam edecek. Vatandaşlarımızdan da bu desteği bekliyoruz. Evlerinin önlerine belli aralıklarla mama ve su koyabilir. Bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

İlçede bulunan geçici hayvan barınağında incelemede bulunan Belediye Başkanı İshak Sarı; “İlçemiz genelinde, Korona virüsle mücadele kapsamında birçok çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızın yanı sıra sokak hayvanlarına yönelikte projelerimizde devam ediyor. Kafe ve restoranların kapanması, vatandaşların büyük bir bölümünün de evlerinden çıkmaması ile sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımızı daha çok arttırdık. Halkımızın bu konuda düşünceli olduğu kanaatindeyim. Aynı hassasiyeti vatandaşlarımızın da göstereceğine eminim” dedi.