Başkan Keleş'in işte o açıklaması;

"BARİ SALGIN DERS OLSUN

Tüm dünya ve ülkemiz bu salgın günlerinde gıdanın tarım ve hayvancılık temelli üretimin önemini bir kez daha kavradı. Umut etmek istiyoruz ki zamanla salgın etkisi hafifleyince yine eski alışkanlığa dönerek beton sanayisine teslim olmayız. Tarım ve hayvancılığın öne çıkması geçmişte başta İstanbul olmak üzere Marmara’nın gıda tedarik merkezi olan Sakarya’nın önemini arttırmakta ve hangi alana yoğunlaşması gerektiğini göstermektedir.

En önemli olan öncelikle tarım alanlarını korumak ranta kurban etmemektir. Bu vesile ile Adapazarı Belediyesinin onlarca dönümlük verimli toprakları kanunun arkasından dolanıp imara açmak için KAMU YARARI kararı alma çabasını bu şehre ihanet olarak görüyoruz. Bununla birlikte Sakarya Büyükşehir Belediyesinin şirket kurup yönetimine AKP il yöneticisini, AKP li tüccarı getirmesi tarımsal üretime önem vermek değil önem veriyormuş gibi gözükmektir.

Sakarya toprakları da çiftçisi de hazır. Bu konuda toplumun herkesimin düşüncesi önerisi değerlendirilmeli basit bir pazar yerinde dahi rantı öne çıkaran “ben yaptım oldu” mantığı terkedilmelidir. Devletin yerel müdürlüklerinin, buradaki kurulların görevi rantiyeye kanundaki arka kapıları gösterip aman bana bir şey olmasın da ne yaparlarsa yapsınlar olmamalıdır.

SAKARYA TARIMI ADINA ÖNERİMİZDİR

Tarım alanlarını rant talanından korumak TOPRAK KORUMA KURULU VE BELEDİYELERİN görevleridir. UNUTULMAMALIDIR.

Öncelikli olarak çiftçinin yaşatılması için ürünleri alınıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmalı, çiftçi ayakta tutulmalıdır.

Büyükşehir Belediyesinin kurduğu şirketlerle tarımsal üretime girmesi, çiftçiye rakip olması bizce yanlıştır. Zaten yüksek borcu olan büyükşehir belediyesinin yapması gereken planlama desteği vermek ve Sakarya çiftçisine pazar bulmaktır.

Büyükşehir şehrin tarım alanlarını planlamalı, sözleşmeli tarımı organize etmeli ürün ekilmeden satış pazarını sağlamalıdır.

Çiftçiye modern tarım uygulama desteği verilmeli, tarımsal verimlilikte sürdürülebilir artış hedeflenmelidir.

Planlanmış toplu tarım alanlarında modern tarım uygulamalarıyla sağlanacak yüksek verimle Sakarya MARMARA’nın gıda deposu olacaktır.

Sakarya adına balıkçılığı önemli görüyoruz. Bu alanda mutlaka yapılanmaya gidilmelidir.

BİZ HAZIRIZ

Sakarya çiftçisinin yararına olacağına inandığımız yukarıda çok kısa olarak özetlediğimiz çalışmanın detaylarını paylaşmak, hayata geçirmek için Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanlığı olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Rant ve yandaşa kaynak sağlama amacı gütmemek şartıyla Sakarya çiftçisinin ürünlerinin en büyük tüketim merkezleri olan İstanbul, Ankara, İzmir illerine pazarlanması konusunda elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız."