Hendek Ticaret Merkezi'nde her Salı günü kurulan kapalı pazar yerinde geçtiğimiz haftadan itibaren HES kodu uygulamasının zorunlu hale getirilmesinin ardından polis, jandarma ve Hendek Belediyesi Zabıta ekipleri HES kodu sorgulamasını ve denetimlerini sürdürüyor. 

KARANTİNADA OLMASI GEREKEN 23 KİŞİ PAZARDA YAKALANDI
Bu kapsamda HES kodu uygulamasına geçildiği ilk haftadan itibaren pazar yerinin etrafı demir bariyerlerle çeviren ekipler, belirlenen giriş noktalarında HES kodu sorgulaması yaptı. Pazar yeri girişlerinde yapılan HES kodu sorgulamasında karantinada olması gereken 23 kişi yakalandı. İlk hafta yapılan HES kodu sorgulamasında 20 kişi yakalanırken, bu hafta yapılan sorgulamalarda 3 kişinin yakalandığı öğrenildi. 

HES KODU UYGULAMASININ ÖNEMİ
Koronavirüs hastası veya temaslı olduğu gerekçesiyle karantinada olmaları gereken kişilerin pazar yerine gelerek HES kodu sorgulamalarında ortaya çıkması, HES kodu uygulamasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

Karantinada olması gerekirken HES kodu uygulamasıyla yakalanan 23 kişi filyasyon ekipleri tarafından yeniden yaşadıkları bölgeye götürülerek karantinaya alınırken, 23 kişi hakkında 'bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' suçundan idari yaptırım uygulandığı öğrenildi.