Sofuoğlu'nun mesajı şöyle; "

Türkiye Cumhuriyeti'nin Banisi, İstiklâl Harbi'mizin lideri Gazi Mustafa Kemal Paşa'yı vefatının 82.yıl dönümünde rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyoruz.

Ebediyete intikal edişinin üzerinden 82 yıl geçmesine rağmen Türk Milletinin i Gazi Paşa 'ya olan sevgisi canlılığını korumakta, gün geçtikçe daha da büyümektedir. Onun bırakmış olduğu eserleri ve Türk Milletini yükseltmek için göstermiş olduğu mücadele hafızalardaki yerini muhafaza etmektedir.


Ülkücü Türk Gençliği olarak Gazi Paşa' nın emanetlerine sımsıkı sarılıyor, göstermiş olduğu hedeflere emin adımlar ile ilerliyoruz. Gazi Paşa'nın emaneti olan Cumhuriyeti korumak, yükseltmek için İlimde, İrfanda, Kültür ve Sanat'ta geleceğin lider ülkesi Türkiye'yi inşa edecek kadroları kutlu Ocağımızda yetiştiriyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef ve gayeleri bizim Kızılelmamızdır. Bu minvalde Ülkücü Türk Gençliği önüne çıkan engelleri teker teker yıkarak Kızılelmasına ve büyük Turan Ülküsüne kavuşacaktır.

Beyinleri kokuşmuş, Türk ve İslam düşmanları ve Atatürk istismarcıları Ülkücü Türk Gençliği var olduğu sürece hedeflerine ulaşamıyacak, kahr-u perişan olacaklardır. Ülkücü Türk Gençliği olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu yoldan milim sapma göstermeden hedefe ulaşacağız.

Bu vesile ile vefatının sene-i devriyesinde Gazi Paşa’yı rahmet, minnet ve fatihalarla anıyorum. Aziz ruhu şâd mekânı cennet olsun."