Akyazı Hastane Mahallesi'nde yüzme havuzununda içinde bulunduğu spor kompleksi ve Gençlik Merkezi projesi 5 yıl önce Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sunulmuştu.

Proje için bakanlıktan geçen yıl onay alınmıştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Akyazı'ya yaptığı yatırımla Akyazı Belediyesi tarafından yapılacak olan Spor Salonu, Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi projesi için ihale 13 Nisan da yapılmıştı.

Akyazı Kapalı Spor Salonu'nun olduğu araziye yapılacak olan yarı olimpik yüzme havuzu, 1000 kişilik Spor Salonu ve Gençlik Merkezi projesinin yapım işi için 3 firma teklif vermiş.

Akyazı Belediye Meclis Salonu'nda EKAP aracılığıyla yapılan ihalede KDV hariç 32 ila 40 milyon lira arasında teklifler verilmişti.

1 adet 1250m2 yarı olimpik yüzme havuzu, 1 adet 1800 m2 gençlik merkezi, 1 adet 5100m2 kapalı spor salonu yapım işi için yapılan ihalede yeterli görülmeyen iki firma ihaleden çıkarılmıştı. Diğer firmanın verdiği teklifin 6 milyon lira yüksek olması nedeniyle belediye ihaleyi iptal etmişti.

İhalede en yüksek teklifi veren firma ise Kamu İhale Kurumu'na itirazda bulunmuştu.  Başvuruyu değerlendiren İhale Kurumu, belediyeyi haklı bularak firmanın başvurusunu reddetmişti.

Kararla birlikte Akyazı belediyesi, proje için önümüzdeki günlerde yeniden ihaleye çıkacak.

Mülkiyeti Spor İl Müdürlüğüne ait olacak spor kompleksinin yer tesliminden itibaren 730  günde bitirilmesi planlanıyor.

Kaynak:Akyazıhaber.com