Stargate projesi kapsamında enerji dağıtım sektörünün tüm ana faaliyet alanlarında 7 ay boyunca çalışma şansı elde eden 9 genç yetenek, SEDAŞ kültürünü yakından tanıdı. Katılımcılar, Sedaş’ın yetenek yönetimi ve gelişimi stratejisinin parçası olan bu program süresince şebeke yönetim ve yatırımları ile bakım, onarım ve sayaç operasyonlarının temel dinamiklerini daha yakından izledi. Elde ettikleri saha deneyimlerinden yola çıkarak inovatif projeler geliştirme fırsatı bulan genç mühendisler, SEDAŞ yöneticilerinden oluşan jürinin de takdirini topladı.

Genç mühendisleri tebrik etti

Projenin yeni nesil yetenekler açısından önemine değinen SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, “Şirket olarak gençleri önemsiyor ve her fırsatta yeni bakış açıları kazanmalarına yardımcı oluyoruz. Bu yıl ikincisi gerçekleşen Stargate programı ile genç yetenekleri keşfetmenin, onlara farklı yetkinlikler kazandırmanın ve geleceğe yön verecek liderler olma yolunda destek olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Genç mühendis arkadaşlarımızı 7 aylık süreç boyunca gösterdikleri özveri ve yaratıcı çözümler sunan başarılı projeleri için tebrik ediyorum. Vizyonları ve enerjileriyle SEDAŞ’ı sektörümüzde öncü şirketler arasına taşıyan gençleri ve bizi heyecanlandıran Stargate projesini önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Stargate projesi hakkında

Stargate, mühendislik fakültelerinin Elektrik Mühendisliği ya da Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümlerinde son sınıf veya yüksek lisans eğitimi devam eden öğrencilere yönelik tasarlandı. Proje, birlikte gelişmeyi ve geliştirmeyi amaçlayan yeni nesil bir staj programı olarak uygulanıyor. 7 aylık program süresince gençlere, SEDAŞ’ın çeşitli bölümlerinde farklı uzmanlıkları deneyimleme ve farklı yetkinlikler kazanma olanağı sunuluyor.

Stargate programına başvuru yapan genç mühendisler, mülakat yöntemi ile sürece dahil ediliyor. Program sonunda, hazırladıkları projeleri SEDAŞ yöneticilerine sunan mühendisler, değerlendirme sonucuna göre şirketin uzman veya mühendis kadrolarında iş fırsatı bulabiliyor.