Sakarya Ticaret Borsası Heyeti Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Üyesi Hasan Yılmaz ve Genel Sekreter Kadir Dölek tarafından ağırlandı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, pandemide tarımın öneminin daha çok anlaşıldığını, tarım ve buna bağlı tarım-gıda sektörlerinde güçlü olmak zorunda olunması gerektiğini belirterek, tarıma yönelik yürütülen projelerle Mersinin sadece lojistikte değil, tarım alanında da marka kent olacağını ifade etti.

STB Meclis Başkanı Avni Uçar lojistiğin ekonomi için hayati önem taşıdığını belirterek İlimizde bulunan karasu limanının tam kapasite devreye girmesi ile bölgenin gelecekte daha aktif olacağını ve lojistik sektörünün daha çok gelişeceğini söyledi. Avni Uçar Karasu’nun özellikle coğrafi konumu, üretim ve tüketim merkezlerine yakınlığı ile önemli potansiyele sahip olduğunu potansiyelin rasyonel kullanılması için sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü belirtti.

Ziyarette ekonomik ve güncel konuların yanı sıra pandemi koşullarında tarım ve tarım için soğuk hava depolarının önemi, mersin limanının iş hacmi ve yarattığı katma değer, tarım ve tarıma yönelik projelerin hayata geçmesi ile bölgelerin daha cazip hale geleceği üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.