Akyazı ve Mudurnu ilçeleri sınırlarında yer alan Sülüklü Göl'ün işletmeciliğinin Milli Parklar tarafından ihale yoluyla bir firmaya verildi. 

2011'den beri köylü tarafından işletilip korunan Sülüklü Göl'ün işletmesinin firmaya verilmesi köylünün tepkisine neden oldu. 

Glamping tarzı konoklamanın oluşturulduğu Sülüklü Göl'de firmanın gecelik bin 500 liraya varan fiyatlar istediği öne sürüldü. Balıkçılığa ise izin verilmediği iddia edildi. 

KÖYLÜLER HAREKETE GEÇTİ
İhalenin adrese teslim habersizce yapıldığını öne süren köylüler konuyu yargıya taşımak için harekete geçti. Köylülerin avukatı Mehmet Kerem Özgen, Akyazı Haber'e yaptığı açıklamada, Sülüklü Göl'ün bir firmaya yıllık 6 bin liraya kiralandığını söyledi. 

İhale şartnamesinin adrese teslim yapıldığını savunan Özgen; "Köylüler adına dava açacağız. Sülüklü Göl Bolu'ya bağlı. Ancak Ankara'dan ihaleye çıkılmış. İhale şartnamesi adrese teslim yapılmış. Milli Parklar' ihalelerinden olmayan şartları getirmişler. Mesala avcılık ruhsatı olması şartı. Bu şart bir kuruma daha önce verilmedi. İhaleyi alan firma kısa süre içinde avcılık ruhsatı almış. Ardındna ihaleye girmiş. İlan Ankara'da yerel bir gazeteye verilmiş. Bu şekilde katılım engellenmiş. Yıllık 6 bin lira gibi bir fiyata verilmiş ihale" dedi. 

1500 LİRA ÜCRET ALINIYOR
Konuyu yargıya taşıyacaklarını anlatan Mehmet Kerem Özgen; "Yargıya taşıyacağız İdare Mahkemesi'nde. Konaklama ücretleri ihaleden önce normalde girişler 5-10 lira ödenirken şimdi konaklama olarak 1000-1500 lira isteniyor. Pandemiyi de kullanıyorlar" diye konuştu. 

Öte yandan yıllık 6 bin liraya ihaleyi alıp, fahiş fiyat alan firmaya kampçılar ve balıkçılarda büyük tepki göstererek yetkilileri göreve çağırdı.

Öte yandan sürekli Sülkü Göl'e balığa giden Ali Yıldırım, balık tutarken jandarmanın gelerek ceza kestiğini ifade ederek; "Küçüklüğümüzden beri buraya gelip balık tutuyoruz.İlk defa böyle bir şeyle karşılaştık. Şu an balık tutma sezonuyken balık tutmamız engellendi. Ceza kesildi. Bu rahatsız edici bir şey.  Gerekli mercilere şikayette bulunacağım. Halka açık olan Sülüklü Göl'de bu şekilde köylüler ve kampçıların engellenmeleri doğru değil" dedi.

Sakaryahaber.com