SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÇOK ÖZVERİLİ

ASKON Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz, ülkemizde önlemlerin çok hızlı ve etkin şekilde alındığını takdirle takip ettiklerini belirterek “Allah devletimize zeval vermesin. Bu süreçte yetkililer tedbirleri alacak bizlerde vatandaş olarak alınan kararlara riayet edeceğiz. Daha az temas daha az birebir etkileşimde hassas davranırsak sürecin daha sağlıklı ve kontrollü atlatırız. İnsan sağlığı için verilen mücadeleyi takdirle takip ediyoruz. Bakanlıklardan, il sağlık müdürlüklerine, hastanelerimizde görev yapan bütün sağlık çalışanlarına üstün gayretleri için teşekkür ederiz” dedi

SGK VE KREDİ ÖDEMELERİ

Başkan Tumbaz sağlıkta alınan tedbirlerin ekonomik anlamda da alınması gerektiğine dikkat çekerek “Virüsün yayılımını önlemek için işletmelere kapatma kararı alındı. Dünyanın hemen hemen bütün ülkelerine yayılan virüs nedeniyle alınan tedbirleri sorgulamak değil tedbirler nedeniyle sarsılan ekonomiye de çözüm üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ülke olarak bu sürece her türlü tedbiri alarak hazırlandık. Alınan tedbirlerin ekonomi ayağında vergi yapılandırmaları, SGK primleri, kredi borçları gibi meselelerinde ele alınması gerekiyor. Prim ve kredi ödemeleri ertelenmeli”

YENİ KREDİLER VERİLMELİ

“Ülkemiz dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik daralmadan çıkmak için iki yıldır mücadele veriyor. İşletmelerin ayakta kalabilmesi için devletimizin meseleye hassasiyetle yaklaşacağından şüphemiz yoktur. KOSGEB ve KGF destekli faizsiz, en az bir yıl ödemesiz cansuyu kredisi veya başka bir metotla finansman destek paketi açıklanmalı. Koronavirüs tedbirlerinde hızlı ve etkin mücadele eden devletimizin ekonomik anlamda da aynı hızda ve kararlılıkta mücadele verecektir. Gerek koronavirüs gerekse ekonomik mücadelede devlet-millet işbirliği başarıyı getirecektir.”