BAŞARILI DİKİM

Bölge Müdürü Polat’a, Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yüksek Mühendisi Vedat Dilaver, Akyazı İşletme Müdürü Erkan Kılıç, Keremali İşletme Şefi Can Keskin ve Kadastro Mülkiyet Şefi Ufuk Akın eşlik etti. Polat, beraberindeki heyet ile birlikte Akyazı Orman İşletme Şefliği -2- nolu bölmede, 3 ha.’lık sahada dikimi devam eden Sekoya Sempervirens fidanlarını gezdi. Dikim tekniğine uygun olarak dikilen fidanların başarılı dikiminden dolayı, dikimden sorumlu orman muhafaza memuruna teşekkür etti.

KÜLTÜR BAKIMI 

Bölge Müdürü Polat, havaların birden ısınması ve ot yoğunluğunun artması nedeniyle kültür bakımına başlanan, 13 nolu endüstriyel plantasyon bölmesinde yaklaşık 32.1 ha sahada yapılan kültür bakım çalışmalarını incelendi. Dikilen fidanların sağlıklı büyüyüp gelişmesinde, zamanında yapılan  ot alma ve çapalamanın önemine vurgu yaptı. Önceki yıllarda, dişbudak ve kavak türleri dikimi yapılan endüstriye plantasyon sahalarının arasında oluşan yoğun otlanmaya karşı,  ağır discaro ile otların temizlenmesi talimatı verdi.

YANGIN GÖLET’İNDE İNCELEME

Taşburun İşletme Şefliğine bağlı ormanları ve Acella yaylasında bulunan Yangın Göleti’ni de  gezen Polat, yangın sezonunun başladığı bu sıcak yaz aylarında Yangın Göleti’nde, su seviyesinin sürekli yüksek ve temiz olmasına dikkat edilmesi hususlarında uyarılarda bulundu. Özellikle katlı meşçereler için gerekçe raporları hazırlanarak silvikültür tekniklerine göre gerekli bakım çalışmaların yapılmasını talimatladı. Polat, Akyazı Orman İşletme Müdürlüğünde yapılan başarılı çalışmalar için Akyazı Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür ederek, başarılar diledi.