SYKD Başkanı Necmettin Kırık mesajında şunları kaydetti:

“TBMM'nin temelinin atıldığı ve Türk milletinin egemenlik kaderinin tayin edildiği 23 Nisan 1920 tarihi milletimiz açısından çok önemli bir dönüm noktasıdır. 100. Yılını kutladığmız bu günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutlamayı arzu ederdik. Gönül isterdi ki dünyanın tek çocuk bayramını okullarımızda, sokaklarımızda, meydanlarımızda büyük bir coşkuyla kutlayalım. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının yaşandığı bu zor günlerde bedenen bir arada olamasak da yüreklerimiz her zamankinden daha büyük bir coşkuyla atıyor. Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, 100'üncü yılına yakışır bir ruhla, 83 milyon tek yürek olarak evlerimizde yaşayacağız.

Öte yandan 24 Nisan Cuma günü de 11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayına giriyoruz. Ramazan’da gönüllerimizin huzur içinde sofralarımızın bereketli olmasını diliyoruz.  

23 Nisan günü kutlayacağımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, hemen ertesi günü karşılayacağımız Ramazan Ayı’nın tüm milletimize ve Sakarya halkımıza kutlu ve mutlu olmasını temenni ediyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Ramazan Ayımız Mübarek olsun. Evde kalalım, sağlıkla kalalım.