Taraklı İlçe merkezinde bulunan 505 yıllık tarihi Yunuspaşa Camii'ndeki kubbede bulunan kurşunların dökülmeye başlaması sebebiyle yağışlı havalarda camii içine yağmur suyu akmasına sebep oluyor. Caminin kurşunlarının dökülmesinin yanı sıra camii avlusundaki şadırvanın da Camii kubbesi ile tezat oluşturduğu iddia ediliyor.

MİMAR SİNAN ESERİ
Yunuspaşa Camii'nin Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferi sırasında Vezir-i Âzamı Yunus Paşa tarafından 1517 yılında yaptırıldığını ve kubbesinin kurşun kaplı olduğundan, halk arasında “Kurşunlu Camii” diye anıldığını ve Mimar Sinan eseri olarak biliniyor.

SADECE İNCELİYORLAR
Tarihi Yunuspaşa camii kubbesinde onarım çalışmalarının yapılması için defalarca Kültür Bakanlığı Vakıflar Bölge Müdürlüğüne başvur yapıldığı belirtilirken görevliler tarafından sadece inceleme yapılıp rapor tutulduğu iddia ediliyor.

CİMER'E İLETECEĞİZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın tarihi kültür varlıklarına büyük önem verdiğini söyleyen ilçe merkezinde yaşayan vatandaşlar “Kurşunlu Camii ile ilgili sorunu CİMER’e ileteceğiz” diye konuştu.