Taranoğlu'nun açıklaması şöyle; "

Hükümetimiz, Trabzon şehrinde Türkiye’nin en uzun bulvarını yapıyor. Bu bulvar 25 kilometrelik  ve en uzun bulvar olma özelliğine sahip.

Ben dört yol geçişlerini güneyden vererek Erenler ve Dörtyol Sanayii bölgelerini kentsel dönüşüme sokarak Sakarya Köprüsü’nden Beşköprü’ye, Beşköprü’den de Bulvar’a bağlamak üzere 150 metre genişliğinde bulvar açılması için proje üretmiştim.

Benim bu fikrime o zaman hayal diyen herkese ben de bugün gözünüz aydın olsun diyorum. Biz Sakaryalılar olarak hayal derken, Trabzonlular yapıyorlar.

Bu tip projeler şehre değer katar, kıymetini arttırır. Bu değerlenme de herkesin tarlasının, arsasının ve evinin değerini arttırır. Bu da hem maddi hem de manevi zenginlik demektir.

Oysa ki, tarlaları imara açmak sadece kişileri zengin eder. Bu tip projeler ise şehrin tamamını kalkındırır.

Metrosu olan tüm şehirlerimizin değeri bizden fazla. Sayın Cumhurbaşkanımız iktidara geldiğinde sadece üç şehrimizde metro vardı. Şu an ise onun üzerinde şehrimizde metro bulunmaktadır. Samsun metro için bizden daha mı uygun? Eskişehir Ak Parti Belediyesi ile mi yönetiliyor ?
  
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider varken böylesine kıymetli projeleri bu şehire getiremedik ya, bu ayıp bize yeter de artar! Bir daha bu büyüklükteki projeleri gerçekleştirme şansımız belki de hiç olmayacak. Sakaryalı bir Bakanımız olması gerekirken, hem %65 oyla Bakansız bir şehir olarak kaldık, hem de Sayın Cumhurbaşkanı’nımızın sağlayacağı desteklere talip olma şansımızı kaçırdık!

Güzel Sakarya’m, artık harekete geçmenin zamanı geldi!

Nisan ayında kongre var ve kabine değişecek. Bu tip büyük projeleri yapamadık, bari bir Bakanımız olsun.

Tüm Sakaryalı hemşehrilerimi ve şehrin önde gelenlerini de bu vesileyle göreve davet ediyorum."