HALK54.COM
Sakarya tarihinde önemli bir yere sahip olan Tarihi Orhan Cami'de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 7 Haziran 2019'da restorasyon çalışmaları başlatılmıştı. 1 ay içerisinde bitirileceği açıklanan ancak 1 yılı aşkın süredir devam eden restorasyon çalışmaları, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin girişimleri ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile görüşmesi sonrasında hız kazandı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, bugün Sakarya'ya geldi. Restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Orhan Cami'de incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Ersoy, caminin açılmasını bekleyen Sakaryalılara müjdeli haberi verdi.

Ersoy, uzun süredir kapalı olan Tarihi Orhan Cami'nin  18 Eylül günü cuma namazıyla birlikte ibadete açılacağını belirtti. Ersoy, "Tarihi Orhan Camii'de sürdürdüğümüz çalışmaları yerinde inceledik. Buradan Sakaryalıların beklediği bir haberi paylaşmak istiyorum. Cami, 18 Eylül Cuma günü açılıyor. Sakarya'ya hayırlı olsun" dedi.