// Esra Şenli’nin özel haberi // 

VERİMLİ TOPLARKLAR
Göreve geldiği ilk günden itibaren tarımla ilgili yaptığı hamlelerle dikkat çeken büyük şehrin patronu Ekrem Yüce, Koronavirüsün tarımın ne kadar önemli olduğunu insanoğluna bir kez daha hatırlattığını belirtti. Sakarya’nın verimli topraklara sahip olmasının büyük bir nimet olduğuna vurgu yapan Yüce, şehir genelinde tarımı kalkındırmak adına çok önemli adımları hayata geçirdiklerini vurguladı.

HEDEF TARIMDA MARKA 
Sakarya’nın kelimenin tam anlamıyla tarımın beşiği olduğunu belirten Yüce, coğrafya olarak böylesine önemli konumda olan Sakarya’nın tarımda ülkede söz sahibi olacağını ifade etti. Türkiye’de tarım anlamında marka olmak için çaba sarf ettiklerini ve tarımla ilgili projelerin bir bir hayata geçtiğini belirten Yüce,  “Atıl olan Melen Botanik Vadisi, Cennet Vadisine dönüşüyor. Bunu çok önemsiyoruz” dedi.

KUZEY BÖLGESİ
Sakarya’nın kuzey bölgesindeki yatırımları değerlendiren büyük şehrin patronu Ekrem Yüce, kuzeyde bulunan Karasu, Kaynarca ve Kocaali sınırlarında tarım anlamında aralıksız çalışma içinde olduklarını ifade etti. Yüce, “Kuzeydeki Kocaali, Karasu ve Kaynarca ilçe sınırlarından geçen Melen isale hattını Tarım ve Orman Bakanlığımızla üretim alanı haline getirdik. Lavanta, kekik, kuşburnu, akasya ve defne gibi birçok bitkimiz de toprakla buluştu. Böylesine önemli alanı kazandık” dedi.

PAMUKOVA ÇİLEĞİ
Başkan Yüce, “Nesli tükenmekte olan salep bitkisinin de ekimini UTÇEM’de hayata gerçekleştirdik. Bu alanda da önemli atılımlar yaptık. Ayrıca Pamukova’da çilek üretim merkezi oluşturduk. Pamukova’nın verimli topraklarındaki çileğin tadı bir başka ve bu tadı ülkeyle buluşturacağız. Şehrimizde arıcılıkla uğraşan 54 üreticiyi eğitim programına aldık. Dünya’da ikinci sırada yer alan ülkemizin bal üretimine Sakarya’dan katkı sağlamaya devam ediyoruz” diye konuştu.

SERACILIK MERKEZİ
Tarımda söz sahibi olmak için ne geriyorsa yaptıklarını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini ifadelerindeki satırlara yükleyen Yüce, “Türkiye’de ilk olacak Seracılık Mükemmeliyet Merkezini Akyazı’da hayata geçireceğiz. Bu merkez seracılık sektöründe önemli atılımlar ve çalışmalara önderlik yapacak. Bunun için uzman bir ekiple çalışıyoruz. Tarım şehrimizin en önemli gerçeğidir. Hepimiz bu inançla çalışıyoruz” dedi.

POTANSİYELİMİZİ BİLİYORUZ
Sakarya’nın tarımdaki potansiyelini iyi bildiklerini ve bu potansiyeli yerinde dokunuşlarla sürdürebilinir tarımda değerlendireceklerini ifade eden Başkan Yüce, “Bu şehrin tarımda var olan potansiyelini iyi biliyor, Bunun hep farkında olduk. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren tarımla ilgili adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal kalkınma hamlelerimizi başlattık” diye konuştu.

NAKIŞ NAKIŞ İŞLİYORUZ
Ayrı zamanda Ziraat Mühendisi olan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ülkede kenevir eken iller arasına Sakarya’yı aldırdıklarını ve ilk hasatla birlikte üretimin yapıldığını anımsattı. Yüce, “Kenevir sanayinin bir çok yerinde kullanılan mucizevi bir bitkidir. Çok şükür ekim iznini aldık, ektik, büyüttük, ilk hasatla birlikte ürünlerimizi işledik. Ama işimiz bitmedi. Daha iyisi için, daha fazlası için hep birlikte çalışacağız. Üreticimize destekler sunan, verimli topraklarımızı nakış nakış işleyen bir çalışma prensibine sahibiz” dedi.

KATMA DEĞER ÜRETİYORUZ
Başkan Yüce son olarak, “Katma değeri yüksek ürünleri şehrimizde üretiyoruz. Üretmekle kalmıyoruz. Bunların pazarı içinde gayretlerimiz var. Fidan A.Ş. ve Sera A.Ş. ile şehrimizin tarımsal geleceğine katkı sunduk. İnşallah tarımsal kalkınmanın en önemli şehri Sakarya olacak. Bir kez daha Sakarya, tarımda ülkede marka olacaktır” diye konuştu.