ÖLÜM NEDENİ YİNE GRİP!

Sakarya genelinde giderek artan grip hastalığı sonrası ölümlere bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde grip şikayeti ile hastaneye kaldırılan 43 yaşındaki Fatih Gürsoy da yakalandığı hastalığa yenik düştü. Yenikent Devlet Hastanesi personellerinden Gürsoy, geçtiğimiz günlerde yüksek ateş ve halsizlik, vücudunda ağrı şikayetleri ile hastaneye yatırıldı. Buradaki tedavileri devam eden Fatih Gürsoy önceki akşam saatlerinde fenalaştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Gürsoy yaşamını yitirdi.

GRİBAL ENFEKSİYON

Geçtiğimiz günlerde gribal enfeksiyon şikayeti ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 3 yaşındaki Eslem Erva Kılıç, durumunun ağırlaşması sonrasında İstanbul’a sevk edildi. İstanbul’da özel bir hastanede tedavisi sürdürülen küçük Eslem'in çoklu organ yetmezliği nedeniyle önceki akşam saatlerinde yaşamını yitirdiği haberi geldi. Kazımpaşa'da jandarma Astsubay olarak görev yaparken Ardahan'a tayini çıkan baba İlyas Kılıç'ın Eslem’in hastalığı nedeniyle izin alarak geldiği son ana kadar kızının yanı başında olduğu öğrenildi.

4 GÜN SONRA ÖLDÜ

Yine geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Güngör Uğur da grip şikayeti ile hastaneye kaldırılmıştı. Arifiye Boğazköy Mahallesinde yaşayan 49 yaşındaki Güngör Uğur, bir hafta önce grip şikayeti ile Geyve Devlet Hastanesine gitti. Hastanede iğne vurulan Uğur daha sonra istirahat etmesi için eve gönderildi. Ancak hastalık şikayetleri geçmeyen Uğur 4 gün önce tekrar Geyve Devlet Hastanesine gitti ve oradan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Grip şikayetiyle gittiği hastanede ciğerlerinin iltihap kaptığını öğrenen Uğur, Göğüs Hastalıkları polikliniğinde tedavi altına alındı. 4 gün boyunca tedavi altına alınan 49 yaşındaki Güngör Uğur yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Bekar olduğu ve 6 kardeşten biri olduğu öğrenilen Uğur'un ölümü yakınlarını yasa boğdu.

FERİZLİ’DE 2 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Ferizli’de yaşayan Şennur Başar ile Faruk Ünver’in 14 Ocak 2020’de grip şikayetiyle tedavi altına alındıktan iki gün sonra ölüm haberinin gelmesi kafaları karıştırmış, benzer şikayetlerle hastanelere başvuran iki kişinin ölümü merak uyandırdığı kadar tedirginlikte yaratmıştı. Ferizli İlçe Emniyet Amirliğinde görevli Hüseyin Başar'ın eşi Şennur Başar (46) soğuk algınlığı şikayetiyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Merkez kampüsüne başvurmuş, doktorlar tarafından yatışına karar verilen Şennur Başar, iki gün sonra hayatını kaybetmişti. Sinanoğlu Mahallesi’nde esnaflık yapan 59 yaşındaki Faruk Ünver, yine benzer şikayetlerle Yenikent Devlet Hastanesi'ne başvurmuş, iki gündür yatılı olarak tedavi gören Faruk Ünver’in de ölüm haberi gelmişti. Öte yandan hayatını kaybeden Başar ve Ünver'in 'Zatürre'den hayatını kaybettikleri belirlenmişti.

GENÇ HİLAL KYRTARILAMADI

Geçtiğimiz yılın son ayında ise Erenler’de yaşayan 20 yaşındaki engelli Hilal Erdoğan, 2 gün önce grip şikayetiyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek muayenesi ardından müşahede altına alınmıştı. Tedavisi süren genç kızın aniden fenalaşması üzerine yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Kalbi duran genç kız burada yapılan tüm müdahale ardından kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.