Nüfusu 1 milyonu geçen Sakarya’da maske üretimine en büyük katkıyı veren Tekbir Grup, bu anlamda önemli bir görevi üstlendi. Serdivan’da bulunan Tekbir Grup tesislerinde 250 çalışanıyla günde 2 milyon maske üreten tesisin Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Torlak üretim hattının kapılarını Halk54.com’a açtı.

İki vardiya halinde çalıştıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Torlak tamamen iç piyasaya dayalı çalıştıklarını belirtti. Yasemin Torlak, “Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere uygun yerli üretim ile maske yapıyoruz. İç piyasaya sunduğumuz kaliteli, hesaplı ve en önemlisi bakanlık kriterlerine uygun maskelerimizi firmamız garantisiyle piyasada bulmam mümkündür” dedi.

Maske kullanımı kadar maskelerin imhasına da önem verilmesini anımsatan Torlak, “Bu konuda herkesi uyarıyoruz. Kullanılan maskeler gelişi güzel atılmamalıdır. Dikkatli bir şekilde imha edilmelidir. Bu çok ama çok önemli bir ayrıntıdır” dedi.

Ülke ve Sakarya ekonomisine istihdam sağladıklarının altını çizen Başkan Torlak, iç piyasada belli bir noktaya geldikten sonra ilgili bakanlıklar izin verirse ihracat yapabileceklerini de belirtti.