BAŞARILI ŞEKİLDE

Eğitimin son gününde, Orman Yangınlarıyla Mücadele ve Orköy Şube Müdürleri eğitimlerini sundu. Şube Müdürleri şubesiyle ilgili konuları, Fidanlık Müdürü, fidan üretimi ve bakım çalışmalarıyla ilgili,  Bölge Müdürlüğü Orman Yüksek Mühendisi Vedat Dilaver, 657 sayılı devlet memuru kanunu ve disiplin kuralları, İşletme Avukatı, hukuk ve dava konularında vermiş olduğu teorik bilgiler ile eğitim başarılı bir şekilde gerçekleşti.

KUTSAL BİR İŞ

Bölge Müdürü Ziya Polat, video konferansınla verilen eğitimin kapanış konuşmasında; Genç mühendislere şu açıklamaları yaptı, “Eğitimi başaralı bir şekilde dinleyerek tamamladınız. Unutmayın ki hepimiz devletin işini yapıyoruz. Bu millet bizden hizmet ister. Vatandaşa hizmet verirken empati yapın. Vatandaşın rengine, ırkına, fikrine, konumuna bakmadan, insan ayrımı yapmadan eşit bir şekilde hizmet verin. Görevinizde adaletli davranın. Anayasamız ülkemizin yaklaşık %30 nu oluşturan Devlet Ormanlarını güvence altına almıştır. Ormanları korumak ve geliştirmek bizim asli görevimizdir. Ormanın doğal güzellikleri içinde, kutsal bir iş yapıyoruz. 

ÖRNEK İDARECİ

Peygamber efendimiz "Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz." buyurmuşlardır. Bu nedenle göreve yeni başlayan genç mühendisler olarak bunun kıymetini bilin. İyi bir insan, iyi bir şef olun. Makamınız yönetici bir makamdır. Davranışlarınızla, oturup kalkmanızla örnek bir idareci olun. Devlet memuru oldunuz. Çok şanslınız. Bu nedenle devlet memuruna yakışır davranışlarda bulunun. Protokol kurallarına uyun. Vicdani ve ahlaki davranışlarda bulunun. Toplumun örf ve adetlerine, milletin ahlaki değerlerine önem verin. Şef olarak altınızdaki çalışan muhafaza memuru olsun, şoför olsun işçi olsun adil davranın. Fakat bir memur, bir şoför bir işçi de, şefini tanıyacak. 

YASAL İŞLEM

Mesafeyi iyi korumanız gerektiğini unutmayın. Araziyi ve insan ilişkilerini iyi bilecekseniz. Orman köylerine sık sık gidin. Köy kahvelerinde orman köylüsü ile sohbet edin. Yaptığınız işleri orman köylüsüne anlatın. Bu ikili ilişkiler sizleri başarıya götürür. Yanlış işlere kesinlikle yönelmeyin. "Kim ne yaparsa kendine yapar." Kısa sürede kazanacağınız sandığınız şeyler, size uzun vadede kaybettirir. İnsan ne kadar dürüst ve adaletli olduğunda o kadar değer görür. Görev yaparken teşkilatın, ailenizin ve kendi itibarınızı düşünün. Biz büyük bir aileyiz. "Allah devletimize zeval vermesin." Kötü niyetli insanlara dikkat edin. Ormanlarımızı sonuna kadar koruyacağız. Ormanda suçunu işleyen kim olursa olsun gerekli yasal işlemi yapacağız. 

İYİ OKUYUN

Üretim işlerimizi ormancılık tekniğine ve mevzuata uygun olarak yapacağız. Bu konuda asla taviz vermeyeceğiz. Bir problem ile karşılaşırsanız onu mutlaka önce İşletme Müdürünüzle paylaşın. Bölge Müdürünüz olarak benim, Bölge Müdür Yardımcılarınızın, Şube Müdürlerinizin ve İşletme Müdürlerinizin cep telefonları 7/24 saat açık. Bizleri arayın. O an bakamazsak bile, size dönüş yaparız. Sorunlarınızı bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin. Sizlere sonuna kadar destek oluruz. Yeterli ki dürüst olun. Mevzuat ve yönetmeliği iyi okuyun. İyi öğrenin. Mevzuatı nerde bulacağınızı iyi bilin. Kafanıza takılan konularda Müdürlerinizden destek alın. Uzaktan eğitimle teorik bilgileri aldınız. Eğitiminiz bugün tamamlandı. Arazideki eğitim programlarınız başlayacak. Yolunuz açık olsun. Mesleğiniz vatana-millete, sizlere ve ailenize hayırlı uğurlu olsun. Rabbim hayırlı Ramazanlar geçirmeyi nasip etsin.’’