Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde salgının önlenmesi ve vaka sayılarını nen az seviyeye indirilmesi için yeni uygulamalar hayata geçiriyor. Son olarak belediye ve Arifiye İlçe Sağlık Müdürlüğü ortaklığında randevusuz aşı uygulaması başladı. Büyükşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne belediye tarafından yerleştirilen stant ve taşınabilir sağlık odasında vatandaşlara korona aşısı yapılıyor.

Aşıya yoğun talep

Hemşire ve sağlık ekibinin görevlendirildiği aşı bölümünde, terminale yolcu olarak gelen ve il dışından gelen misafirler, Biontech ve Sinovac aşılarından birini tercih edebiliyor. Giriş ve çıkışında bilgilendirme yazılarının olduğu aşı alanında, vatandaşlar sağlık ekiplerinden aşılama konusunda sorular sorup, bilgi alıyorlar. Uygulamaya ilk günden itibaren talep oldukça yoğun oldu. Terminal içindeki aşı alanında zaman zaman kuyruk oluşturan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne hizmet için teşekkür etti.

“Salgının önlenmesi için olumlu bir uygulama”

Terminalde işletmeci olan İbrahim Dermanım, bu uygulamanın vatandaş için büyük kolaylık olduğunu belirterek, “Uygulama çok olumlu. İş birliği sonucu terminalimize böyle bir hizmetin gelmesi, işletmeciler olarak bizler ve yolcular olarak mutlu edici. Salgının önlenmesi adına da olumlu bir yaklaşım. Emeği geçen başta belediye başkanımız ve sağlık personeline teşekkür ederiz.” dedi.

Yolcu olarak terminale gelip aşı yaptıran Utku Ergöz ise, “Belediyenin böyle bir uygulamayı halkın ayağına getirmesi çok olumlu. İnşallah daha da yaygınlaşır, toplum olarak rahat bir nefes alırız. Talep oldukça yoğun, bizim işimizi de hemen hallettiler. Bence bu uygulama sürekli devam etmeli” diye konuştu. Uygulamanın ilk gününde, terminale gelen onlarca yolcu aşılandı. Randevusuz aşı hizmeti, önümüzdeki günlerde de devam edecek.