NE OLMUŞTU!

Şeker Mahallesi’nde yapılan bir inşaat bitmesiyle birlikte yol ve çevresinde temizlik yapıldı. Yapılan temizlikle beraber Sakarya Elektrik Dağıtım’a A.Ş. (SEDAŞ) ait elektrik direklerinin alt kısmındaki malzemede alındı. Direk çevresindeki malzemenin alınmasıyla birlikte direkler küçük bir toprak parçasının üzerinde dikili kaldı.

ŞİKALET ETTİLER

Çevre sakinlerinin tepkisine rağmen direkle ilgili bir çalışma yapılmaz iken Halk54.com ihbar hattına yapılan şikayette, “ İnşaat bittince çevre temizliği yapıldı. Yol ortasında bulunan direkler küçük bir parça toprağın üstünde kaldı. Yağmurlarla birlikte bu direklerin yıkılması işten bile değil. Ayrıca burada çocuklar oynuyor. Araçlar geçiyor. SEDAŞ ise bu durum karşısında sessiz kalıyor. Peki ama SEDAŞ’a soruyoruz. Ne olacak bu direkler SEDAŞ! Önümüz kış, bu direkler böyle mi kalacak!” dedi.

ŞEDAŞ: O İŞ BİZDE

Halk54.com'un gündeme getirdiği olayla ilgili SEDAŞ'tan yazılı açıklama yapıldı.
"Adapazarı’na bağlı Şeker Mahallesi Nilgün Sokak’ta, bahse konu olan inşaatın tamamlanmasıyla birlikte yol kenarında kaldığı tespit edilen elektrik direğine ilişkin deplase kararı alınmış ve çalışmalara başlanmıştır. Söz konusu direğin söküm işlemi, gerekli izinler alınarak 03.11.2020 tarihinde tamamlanacaktır."

SEDAŞ SÖZÜNDE DURDU

Yaptığı açıklama sonrasında Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. sözünde durdu. Toprak yığını üzerinde kalan direkleri kaldırmak için çalışma başlatan SEDAŞ söz verdiği gibi direkleri kaldırdı. Yol ortasından kaldırılan direklerin yerine SEDAŞ ekipleri yenilerini yol kenarına dikti. Sözünde duran SEDAŞ’a mahalle sakinleri teşekkür etti.