Sağlık Bakanlığı'nın 'test yapma sıklığı artacak' açıklamasının ardında Çin'den 2 milyondan fazla test kitinin geleceği öğrenildi.

Çin'le bağlantıları olan bir Türk firma tarafından bugünden itibaren başlayıp 3 parti halinde Türkiye'ye getirilecek test kitleri, doktor reçetesi ile corona virüsü şüphesi olan hastalara uygulanacak.

15 dakikada sonuç verecek testler 3 er gün arayla iki kez yapılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından test yapılacak 25 hastaneden biri olarak seçilen Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ise bu test kitlerinin hafta başından itibaren ulaşacağı ve daha önce Ankara’ya gönderilen numunelerin artık SAÜEAH’ta yapılmaya başlanacağı öğrenildi.

Koronavirüs şüphesi ile karantina altına alınan hastalara uygulanacak testler 3 gün ara ile 2 ez yapılacak. Sağlık Bakanlığı 3 partide toplam 2 milyon gelecek testleri tüm büyükşehirlere dağıtmayı planlıyor.

Daha önce Sağlık Bakanı Koca’nın da açıkladığı gibi bazı hastalarda virüs ilk olarak pozitif sonra negatif daha sonra yeniden pozitif çıkabiliyor. Bunun önüne geçilmesi için testler 3 gün ara ile 2 kez yapılacak.

Test sonucu 2 kez pozitif çıkan hasta için ilk test sonrasında başlatılan karantina ve tedavi sürecinin yanında PSR denilen 3 saatte sonuç veren testler uygulanacak. Bu testler ise ilk etapta Türkiye’de sadece daha önce belirlenen 25 hastanede yapılabilecek.

KAYNAK: (MEDYABAR)