Görüntü gerçekten çok çirkin diyen Tever; ‘’Mutlu başkanımız esnafla toplantı yapmış. Bu konuyla ilgili her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Şehir dışında bir arkadaşım geldi. ‘ne bu böyle pakistanda böyle çarşı yok’ dedi. Görüntü gerçekten çok çirkin. Hava karardığında insanlar oradan geçerken çekiniyor. Kamulaştırma işleri çok zor olur burada, biraz sıkıntı olacak gibi görünüyor. Mutlu başkan esnafın biraz daha sağduyulu olması gerektiğini söylüyor. Eğer esnaf biraz daha olumlu olursa orası yıkılıp modern bir hal alabilir.’’ ifadelerini kullandı.

Mehmet Demir bir kez daha seslendi

O Açıklamalara Katlı Pazar yeri Derneği Başkanı Mehmet Demir’den cevap geldi. Açıklamasına; ‘’Kıymetli İl Başkanım Yunus Tever Bey’in katlı pazar yeri ile ilgili ‘’Pakistan benzetmesi açıklaması ’’ esnafımızı derinden üzmüştür.’’ sözleriyle başlayan Mehmet Demir; ‘’

‘’Alışveriş Merkezimize sadece esnafımız ve Sakarya halkımız Layık olma adına taleplerimizi gerekli hizmetlerin yapılması için merkez belediyesi ve Büyükşehir Belediyesiyle defalarca yaptığımız görüşmelerde hiçbir sonuç alamadık. Şehrimizin merkezinde sembol haline gelmiş olan Katlıpazar yeri Alışveriş Merkezi maalesef kaderine terk ediliyor ve yaptırımlar uygulanıyor.

Kıymetli İl Başkanım burası henüz 27 yıllık 2 kattan oluşan yıkılma riski olmayan, herhangi bir sorun teşkil etmeyen bir alışveriş merkezidir. Dolayısıyla sürekli yıkım algısı yapmanız sadece kişisel fikrinizdir. Oradaki yüzlerce esnafımız hizmet beklerken hizmet dışı bırakılıp böyle talihsiz bir açıklama yapmanız esnafımızı üzmüştür.

‘’Tever Kereste’ye ait arazi çıkmaz sokak oldu’’

Kıymetli Başkanım ‘’Pakistan’’ benzetmesi kısmen doğrudur. Ancak Pakistan’a benzeyen yer alışveriş merkeziyle alakalı değildir. Onun tam yanında bulunan 793 numaralı sokak hizmet dışı bırakılarak merkezimize yakışmayacak durumdadır. Sokağımıza defalarca istediğimiz hizmet talepleri maalesef ki geri çevrilmiştir. Sokağımızın sonunda ‘’Tever Kereste’’ ye ait arazi saç ile döndürülerek kötü görüntü ve çıkmaz sokak konumundadır.

‘’Arazi Kamu Malına ait’’

Oysaki 1988’de 18. Madde uygulanarak kamu malına ait durumdadır. Buna itafen o sokağın bu şartlarda daha büyük ve ferah görünümde olması gerekirken, tam aksine çok dar ve çıkmaz sokak haline gelmiştir. O sokak içerisinde onlarca yıkım kararı çıkmış, virane, yıkılacak binalar vardır. Şu anda boş olan binalar şehrin merkezinde tehlike teşkil ediyor.

Gecenin belli bir saatinden sonra uygunsuz insanlar oraları mesken haline getirdiği için, vatandaşımız ve esnafımız endişelenerek o sokağı kullanmamakta. Alışveriş merkezimize yıkılma algısı yaratmak yerine, size tavsiyem ivedilikle bu sokağı bir düzene koymanız ve yıkıma o binalardan başlamanız gerekmektedir. Böylelikle iş merkezimizin bu düzenlemesiyle birlikte esnafımız ve vatandaşımızın daha modern bir ortamda alışveriş ve ticaretini sürdürmelerini dilerim.’’ ifadelerini kullandı.