TOPLAM SAYI 400’E YAKLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından koronavirüs nedeniyle 4’üncü ölümün gerçekleştiğinin açıklanmasının ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Toyotasa Acil Yardım Hastanesine ilçelerden sevkler gelmeye başladı. Bugün itibariyle Sakarya genelinde test yapılan hasta sayısının 400’e yaklaştığı öğrenilirken, şüpheli pozitif bulgular nedeniyle 60’a yakın hastanın tedbir amacıyla karantina altında tutulduğu, bazı hastaların ise negatif çıkan sonuçları sonrası evlerine gönderilerek 14 gün boyunca takip altında olduğu öğrenildi.

ERASMUS DÖNÜŞÜ KARANTİNA

Öte yandan Serdivan’da erasmus dönüşü yüksek ateş ve solunum sıkıntıları nedeniyle 1 öğrencinin telefonla bildirmesi üzerine 112 ekiplerince izole edilerek öğrencinin karantina altına alındığı ve testlerinin yapılmaya başlandığı öğrenildi. Benzer şikayetler göstererek daha önce karantina altına alınan başka bir öğrencinin ise Ankara’ya gönderilen kan numunelerinde yapılan test sonuçlarının negatif çıkması sonrası evine gönderildiği ve ailesiyle birlikte 14 gün boyunca evinde karantina altında tutulacağı öğrenildi.

1 HAFTA İÇİNDE 140 TEST!

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Toyotasa Acil Yardım Hastanesi’nde yalnızca 1 hafta içerisinde 140 test yapıldığı öğrenilirken toplamda 400’e yaklaşan test sayısının salgın Türkiye’ye ulaşmadan önce yurtdışından Sakarya’ya gelen öğrencilere yapılan testleri de kapsadığı öğrenilirken karantina hastanesi haline getirilen Toyotasa Acil Yardım Hastanesine her gün tam teçhizatlı 112 personellerince sevk hastalarının getirildiği öğrenildi.