SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ

Bölge Müdürü başkanlığında gerçekleşen toplantıda; Şube ve İşletme Müdürleri sırayla sanal ortamda sesli ve görüntülü olarak toplantıya katılım sağladılar. Bölge Müdürü Ziya Polat şu ifadelere yer verdi, “Birinci önceliğimiz personelimizin sağlığıdır. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle toplantıları sanal ortamda yapmak istedik. Genel Müdürümüzle yaptığımız telekonferans toplantısında üretim konuları ön plandaydı. Bundan sonraki enerjimizi üretim ve damgaya ayırarak bu konulara ağırlık vermeliyiz. Tüm İşletme Müdürlerimden nisan ayını damga ayı olarak kabul etmelerini ve işlerini ona göre planlamalıdır. Üretimlerle ilgili her türlü tedbirleri şimdiden alarak yılsonu programlarını eksiksiz olarak gerçekleştirmeli. 

80 MİLYONUN HAKKI

Yeni şeflerimizin ve ormancılarımızın eğitimlerini en kısa zamanda tamamlayarak işlendirmeliyiz. Ekibimize yeni katılan personellerimize yaptıkları işlerde 80 milyonun hakkı olduğu ve teşkilatımızı nasıl temsil edecekleri konularında bilgilendirilmeli.  Koruma konusu çok önemli. Göreve yeni başlayan muhafaza memurları ile koruma tedbirlerini ağırlık verelim. Bu zor günleri fırsat bilen kişilere gereken yasal işlemleri zamanında yapalım. Şeflerimiz ve muhafaza memurlarımız sahalarına hâkim olmalı. Teknik ormancılıktan hiçbir zaman taviz vermeyin. Bizden emekli olan personellerimiz aranarak bir ihtiyaçlarının olup olmadığı, bu zor günlerde yanlarında olduğumuzu göstermeliyiz. Planlı ve programlı çalışarak en verimli şekilde imkânlarımızı kullanalım. 

BİNA VE TESİSLER
Yenilenmesi gereken bina ve tesislerin en kısa sürede tespit ederek, kurumumuza yakışır ve çalışanlarımızın ihtiyaçlarına yönelik yapılması konusunda bir yol haritası belirleyin. Kadastro konularında devlet ve vatandaş hakkını gözeterek çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlayalım. Endüstriyel ağaçlandırma programlarımızı arazi ve toprağın yapısına göre hızlı bir şekilde planlayıp gerçekleştirelim. İzin irtifak bedellerinin zamanında ödenmesi ve takibini yapalım. Yeni İzin olurlarını zamanında tebliğ edelim. Yer teslimi, izin bedelleri ve taahhütname zamanında alınıp yapılmalı. Orköy kredilerinde amacına uygun olması ve geri dönüşlerin denetimi konusunda takibinin iyi yapılması gerekir. Bu konularında gerekli hassasiyetin gösterin.  Tüm çalışmalarımızı sorumluluğumuzun bilincinde zamanında yapmalıyız. Ülkemizin ve tüm insanlığın bu virüs belasından en kısa zamanda kurtulması için Rabbimden niyaz eder ve bundan sonraki süreçte ihtiyaç duyduğumuzda toplantılarımızı bu şekilde yapacağız.”