Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, geçtiğimiz hafta AK PArti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsa Yavuz ve Sakarya milletvekillerinin katıldığı basın toplantısında, Adapazarı Tren Garını Kent Park içerisine taşımak istedikleri açıklamıştı. Yüce bu toplantıda, hafif raylı sistemin istasyon binası için, mevcut Adapazarı Tren Garını taşınmayı düşündüklerini ifade ederek, "1 geçit ile istasyon arasında 250 metre var. İmar Daire Başkanlığı önünde biliyorsunuz bir istasyon var. 2.Hemzemin geçide kadar olan bölüme kadar istasyon yapalım. İstasyon ile 1.geçit arasını rekreasyon yapalım. Gerekirse o arayı yürüyen merdiven yapalım. Hemzemin geçitten kurtulmuş oluruz. Bu konuda şehrin kanaatlerini beraber projeye dökmedik. Şu an projeye dökmedik düşünme aşamasındayız" ifadelerini kullanmıştı. 

Yüce'nin bu açıklamalarının ardından "Gar Taşınacak mı?" sorusu gündeme gelmiş ve oldukça ses getirmişti. "Gar ile İtfaiye Kavşağı Arası Peyzaj Düzenlemesi" ismi ile hazırlanan 610 dönümlük alanı kapsayan projenin, Garın taşınması çalışması çerçevesinde olduğu iddia edildi. Şehrin merkezinde trafik yükünü hafifletecek ve uzun bir yeşil alan hattı kazandıracağı belli olan proje çizimlerinde, yürüyüş yolları, rekreasyon alanları ve parklar yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi, mevcut gar binasını restore ederek daha kullanışlı bir şekilde şehre kazandırmayı hedeflyor. Yüce'nin yeni kurmak istedikleri istasyonun Kent Park içinde olmasını istemesine paralel olarak da hazırlanan proje, rayların kalkacağı 610 dönüm büyüklüğündeki arazi üzerinde yapılacak. Peyzaj düzenlemesinin 610 dönümlük bir alanı kapsaması, tren yolunun sağ ve sol yanında kalan kaldırım bölgesinin çok üzerinde bir oranda olması, projenin rayların kalkacağı alanda hayata geçeceği ihtimalini güçlendiriyor.

Proje içerisinde peyzaj, yapısal peyzaj, mimari çözümleri içeren projede kent fuayesi, kafeterya, bisiklet ve yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ve yeşil alanlar oluşturulması hedefleniyor. İstasyonun taşınması konusuna kapsamlı bir proje ile hazırlanan Büyükşehir Belediyesi'nin, bu taşınma sürecini "Hafif Raylı Sistem'in hayata geçmesi durumunda mı yoksa sistem hayata geçmese bile mi gerçekleştireceği bilinmiyor.  Yani hazırlandığı iddia edilen Tren Garının taşınması projesinin, hafif raylı sistem hayata geçse de geçmese de gerçekleşecek mi sorusu yanıtlanmayı bekliyor.

Hayata geçip geçmeyeceği henüz belii olmayan ancak Yüce'nin ısrarla üzerinde durduğu Hafif Raylı Sistem, Otogar, SATSO, Etbalık, Sakar Baba Caddesi, Bosna Caddesi, Gar, Kudüs Caddesi, İmam Hatip Okulu, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, Serdivan, SAÜ Esentepe Kampüsü güzergahında çalışacak. Ekrem Yüce'nin Yap-İşlet-Devret ve Kredi seçenekleri ile hayata geçirmek istediklerini açıkladığı Hafif Raylı Sistem, Yüce'nin en önemli vizyon projelerinden olarak kabul ediliyor.