Unutulan Geleneklerimiz Hatırlandı Çocukların ve Ailelerin Yüzleri Güldü
Osmanlı’nın yüzlerce yıldır sürdürdüğü ve artık unutulmaya yüz tutan “Oruç Satın Alma” geleneği Sakarya’da yeniden hayat buldu. TÜGVA Sakarya Erenler İlçe Temsilciliği, oruç tutan çocuklar için hediye paketleri hazırladı. Hazırlanan paketler çocuklarla buluşturularak çocukların Ramazan ayına ve oruç tutmaya karşı teşvik edilmesi sağlandı. Kapı çalıp karşılarından oruç tutan çocuklarına hediye getiren gönüllü gençleri gören aileler “Çocuklarımız dini ve manevi değerlerimize alıştırmak çok önemli. Onların ibadet alışkanlığı kazanması için biz elimizden geleni yapıyoruz. Böyle sürpriz hediyeler sayesinde de çocuklarımız daha fazla şevke geliyor, mutlu oluyor. Bu sürprizleri için TÜGVA Sakarya’ya teşekkür ederiz.” şeklinde açıklamalarda bulundular.

İftariyelikler “İftara Beş Kala” Görev Başındaki Polislerle Paylaşıldı
Ramazan ayının paylaşım ve dostluk ruhuna uygun olarak TÜGVA Sakarya Serdivan İlçe Temsilciliğinde görev alan gençler, iftar ve sahur öncesi hazırladıkları iftariyeliklerini ve hediyelerini hemşehrilerimizin güveni ve sağlığı için görevi başında bulunan polislerle paylaştı. Tam kapanma tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması kontrolü yapan polis ekipleri, kimlik ve izin belgesi sorgulamak için durdurdukları gençlerin Sakarya Valiliği tarafından polis abilerine iftarlık götürmek için izinli olduklarını öğrenince ve karşılarındaki hediye paketlerini görünce çok şaşırdılar. Gençlerle birlikte iftar yapan polis memurları “Biz burada çeşit çeşit insan görüyoruz. Herkesi iyi günler ya da iyi akşamlar diye karşılıyoruz. İnsanların bazıları daha selamımızı almadan çeşitli bahaneler sunmaya ya da bizimle tartışmaya başlıyor. Bu gençlerin izin belgelerini ve ellerindeki ikramları görünce çok şaşırdık. Onlar bizi sevindirdi Allah da onları sevindirsin” dediler.

Gençler İhtiyaç Sahibi Ailelerle Buluştu
Ramazan ayının manevi ikliminde gençler ailelerle buluşmaya devam etti. TÜGVA Sakarya Adapazarı İlçe Temsilciliği, hazırlanan Ramazan kolilerini ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturdu. Kapı kapı dolaşan gençler ailelerin dualarını aldılar. Hemşehrilerinin ve kardeşlerinin selamlarını ailelere ilettiler.

Ramazan Ayında Kültür Programları Unutulmadı
TÜGVA Sakarya Üniversite Birimi tam kapanmada Ramazan ayının bereketini evlerinde geçiren kardeşleri için nitelikli kültür programları düzenlediler. Zoom uygulaması ve sosyal medya platformların üzerinden gerçekleştirilen programlarda Ramazan ayının Müslümanlar için öneminden, İslam’ın toplum düzenin işleyişinden, geleneğimizdeki paylaşım ve kardeşlik kültüründen bahsedildi. Sakarya İl Vaizi Mehmet Çatallar, Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşim Şahin ile programlar düzenleyen üniversite ekibi, müjdeleyici hadisler, Peygamberimizin sünnetleri, Ramazan hikmetleri gibi konularında içerikler üreterek sosyal medya hesapları aracılığıyla takipçileriyle paylaştılar.

Gençler için Dolu Dolu Bir Ramazan Programı
TÜGVA Sakarya Hendek İlçe Temsilciliği, Ramazan ayının manevi ikliminde kardeşlik duygularını pekiştirmek ve gençlerle birlikte verimli zaman geçirebilmek için tüm tedbirlere uyarak bir Ramazan programı gerçekleştirdi. Türkçe soru bankası ve matematik soru bankası bitirme hedefiyle bir araya gelen ortaokul öğrencileri, ayeti kerimeler ve hadisi şerifler üzerine eğitim aldı. Üniversite sınavlarına yönelik hazırlıklar yapan, film izleyen, bilgisayar oyunları turnuvası düzenleyen ve sabah namazında camilerde buluşan liseli gençler dolu dolu bir Ramazan programı geçirmenin mutluluğuyla bayram hazırlıklarına başladı.