Çark Caddesi Esnaf ve İş Adamları Derneği (CADDER) Başkanı Kemal Turgaç, halk54.com'a açıklamalarda bulundu. 

Sakarya'da maske denetimlerinde maske takmayan kişilere uygulanan 3 gün karantinada kalma zorunluluğu ve en az 10 kitap okuma cezasıyla ilgili konuşan CADDER Başkanı Kemal Turgaç, "Kitap okuma işi birazda renkli bir bakış açısı getirdi. Vali beyin düşüncesi. Bizim de kulağımıza hoş geldi. Sonuçta biliyorsunuz ülkemizde kitap okuma oranı düşük olduğu için bir ceza olmaması gerekir  ama ceza gözüküyor. Biz destekliyoruz Vali beyin söylediği cezayı." dedi.

Ayrıca saat başı yaptıkları gözlemleme sonucunda Çark Caddesi'nde vatandaşların yüzde 99'unun maske taktığını ifade eden Turgaç, "Kendi gözlemlediğimiz kadarıyla Pazartesi günü itibariyle Çark Caddesi'nde maske takma oranı yüzde 99 oranında. Saat başı yaptık bu gözlemlemeyi. Çark Caddesi bu konuda çok başarılı şuanda." diye konuştu.

Basında ve sosyal medyada çok fazla olumsuz haberlerin yapıldığının altını çizen Turgaç, "Hatta bazende sitem ediyorum bence bu konunun örnek gösterilmesi lazım. Çark Caddesi'nde yüzde 99 oranının basında ve sosyal medyada çok yer bulmasını diliyorum. Çünkü olumsuz haberler çok fazla yapılıyor. Olumlu haberlere de ihtiyacımız var. Bence Kovid-19 dönemini biraz da olumlu şeylerle destekleyerek geçebileceğimizi düşünüyorum." şeklinde konuştu.