Demokrat Parti Sakarya il başkanı İsmail Ergül'ün o mesajı;

“14 Mayıs 1950 seçimleri ile 27 yıllık tek parti iktidarına son vererek Türkiye’yi gerçek anlamda çok partili hayata geçiren adımı atan ve bu seçimler sonucunda halkın ekseri takdiri ile iktidara gelen Demokrat Parti için 14 Mayıs tarihi, bir demokrasi bayramıdır. 70 sene evvel, cumhuriyet rejiminin demokrasi ile gelişeceği ve tamama ereceği bilinci, cumhuriyetin temel dayanaklarından “hakimiyet-i milliye” ve “istiklal-i tamme” ilkesinin demokrasi ile varlık bulacağı inancı ile verilmiş büyük bir mücadelenin son merhalesi aşılmıştır. Yetmiş senelik zaman diliminde 14 Mayıs’ı bir büyük kazanım bilmiş, var olanın kıymetini arttırmak için uğraşmış hürriyetçi, demokrat anlayışa karşın, en kesif örneklerini son 20 yılda gördüğümüz şekilde var olanı dahi korumamış, aksine demokrasiyi kendisi ve iktidarı için tehlike görmüş olanlarla da karşılaştık.

Yetmiş sene önce kurumsal olarak partisinin yanına silahlı kuvvetleri koyup milli iradeyi tasnif etmeye kalkan anlayış, bugün partisinin yanına adli kuvvetleri koyanlarla sürmektedir. Milletin iradesi yine ve fakat başka yöntemlerle etki altına alınmaya, tasnif edilmeye devam edilmektedir. AKP iktidarı ile maalesef son 18 yılda demokrasinin kazancı, bu zihniyetin kazancı ile ters bir orantıya oturtulmuştur. Demokrasiyi salt sandığa, seçimlerin yapılabilir oluşuna indirgeyen AKP anlayışı, adalet kavramında da mahkemelerin işler olmasını yeterli addetmektedir. Biz Demokratlar, 14 Mayıs 1950’yi demokrasinin “bayram” ettiği bir gün kabul etsek de bugün, 70 yıl sonra bir bayram coşkusu ile bugünü idrak edemiyoruz.

Ancak bu mümtaz günü, o günkü mücadeleyi anarak idraklerimizi tazeliyor, 14 Mayısları bayram haline getirecek günlerin gelmesi için çalışmaya söz veriyor ve buna inanıyoruz.

Bu vesile ile o kutlu günün kutlu isimlerine, 3. Cumhurbaşkanımız ve partimizin kurucusu Celal Bayar, Şehit Başbakanımız Adnan Menderes, şehit bakanlarımız Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı, kutlu bir mücadele ile cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmış diğer kutlu isimleri saygı ve rahmetle yad ediyor, bayram gibi kutlayacağımız 14 Mayısların yakın olduğuna inanarak milletimizi saygı ile selamlıyoruz.”