Toplantı; İdlib’de rejim güçleri tarafından gerçekleşen hain saldırıda şehit düşen 34 askerimize saygı duruşuyla ve sonrasında İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Birlik ve beraberliğimizi bozmak için tüm dünyada her türlü kirli pazarlıkların döndüğünü belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Bin yıldır Anadolu’da kardeşçe yaşayan bir millet olarak; bu ülkeyi asla böldürmeyeceğimizi, şehitler kanıyla sulanmış bu toprakların bir metrekaresini dahi kimseye vermeyeceğimizi her zaman söyledik, bugün bir kez daha ifade etmek isteriz. Görüşümüz, anlayışımız ne olursa Türk Milleti bir bütündür, bu birlikteliğini bugün bir kez daha ortaya koymuştur. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Gün birlik olma günüdür.” ifadelerini kullandı.

Mehmetçiğe Destek Kampanyası

Başkan Alemdar sonrasında, manevi desteğin hiçbir zaman esirgenmediği Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, savaş gücünü arttırma noktasında da destek olmak adına tüm meclis üyeleri ve birim müdürleriyle birlikte SMS kampanyasına katılarak bağışta bulundu. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na gerçekleştirilen bağış kampanyası sonrası meclis gündemine geçildi.

İmar Komisyonu’ndan gelen madde oybirliği ile kabul edilirken, imar plan tadilatlarının görüşülmesiyle ilgili maddeler ise tekliflerin görüşülmesi için komisyona havale edildi.

İnhisar Belediyesi’yle Kardeş Oldu

Dostluk bağlarının güçlendirilmesinin yanı sıra ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda da belediyelerin paydaş olması için Bilecik’in İnhisar Belediyesi ile Serdivan Belediyesi meclis üyelerinin oy birliğiyle Kardeş Belediye oldu.

Serdivan Fikir Sanat’ın Projesine Bakanlıktan Destek

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nin “Öğrenci Akademisi 2020” projesine de Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından destek geldi. Gündem maddeleri arasında yer alan projeyi meclis üyeleri de oy birliğiyle kabul ederek tam destek verdi.