Pandemi kuralları kapsamında kutlanacak olan törenlerde Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ev sahipliği yapacak. Kamu düzenini korumak, vatandaşların can ve mal emniyetini sağlamak için canla başla çalışan emniyet mensuplarının kutladığı Polis Haftası öncesinde ise Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü bir video hazırladı.

Ülkemizin ve güvenliğimizin teminatı olan Türk Polis teşkilatı mensuplarının 176. yıldönümünü Halk54.com ailesi olarak kutlar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya başta olmak üzere bütün teşkilatımıza nice onur ve şeref dolu mutlu yıllar dileriz. 

POLİS HAFTASI NEDİR?
Türk Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinde İstanbul'da kurulmuştur. Halen 1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanunu'na dayanarak örgütlenmiş ve 1934 tarihli 2559 sayılı Polis Vazife ve Sâlahiyet Kanunu ile yetkilendirilmiş bir teşkilattır. 

İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir genel müdürlük olan teşkilat, Merkezde Daire başkanlıkları, İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri olarak örgütlenmiştir. Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar ülkemizde huzur ve düzenin bozulmaması ve bizlerin güvenli bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için gece gündüz fedakârca görev yapan, Türk Polis Teşkilatı mensupları, Polis Teşkilatı 10 Nisan’da kurulduğu için 10 Nisan'ı her yıl Polis Günü olarak kutlanıyor.